Antena Căutare

Companiile Renault si Nissan vor transforma alianta intr-un holding

Renault si Nissan ar putea trece intr-o noua faza a aliantei dintre ele, prin intrarea intr-un holding care sa reuneasca mai eficient finan­tele. Carlos Ghosn a afirmat ca acest lucru s-ar putea petrece in doi-trei ani.

Doua dintre cele mai mari companii producatoare de automobile din lume, Renault si Nissan, care in prezent sunt unite intr-o alianta doar printr-un schimb de actiuni, ar putea merge mai departe cu legatura dintre ele prin crearea unei structuri comune, de tip holding, dupa cum a afirmat prese­din­tele ambelor com­panii, Carlos Ghosn, citat de Auto­motive News.

Acesta a spus ca evolutia catre acest tip de business ar putea avea loc intr-un interval de doi pana la trei ani.

Afirmatiile lui Ghosn sunt influ­entate de actionarii celor doua com­panii, in special de cei ai Renault, care au fost nemultumiti la ultimul bilant prezentat de Ghosn, cand a facut public si planul sau pentru urmatorii sase ani. Investitorii, printre care statul francez, care detine o cota de 15%, s-au aratat deranjati de structura greu de inteles a finantelor celor doua com­panii.

Prac­tic, Renault, care este pro­prietarul a 44% din actiunile Nissan, are blocat un capital de circa 15 miliarde de euro in aceste actiuni, in timp ce capitalizarea sa proprie nu se ridica decat la apro­ximativ 13 miliarde de euro.

Propu­nerea venita urmareste diminuarea volu­mu­lui de actiuni si eli­berarea de capital, simultan cu crearea acestei struc­turi co­mune, prin care sa se intareasca lega­turile din­tre cele doua entitati, ast­fel incat Renault sa nu piarda controlul compa­niei japoneze si, in plus, sa conti­nue sa bene­ficieze de avan­tajele gene­rate de alianta.

Deoca­m­data, Ghosn a sugerat sa fie protejate structurile actuale de ac­tionari si, implicit, inte­resele aces­tora, inclusiv prin men­tinerea pe burse a celor doua companii, eliminand astfel posibilele speculatii privind o eventuala fuziune intre Renault si Nissan pe termen scurt sau mediu.

Tot articolul, in Financiarul

VIDEO! Spargatori de masini, cu telecomanda... C-Zero, modelul 100% electric de la Citroen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x