Căutare Live

Companiile Renault si Nissan vor transforma alianta intr-un holding

Renault si Nissan ar putea trece intr-o noua faza a aliantei dintre ele, prin intrarea intr-un holding care sa reuneasca mai eficient finan­tele. Carlos Ghosn a afirmat ca acest lucru s-ar putea petrece in doi-trei ani.

Doua dintre cele mai mari companii producatoare de automobile din lume, Renault si Nissan, care in prezent sunt unite intr-o alianta doar printr-un schimb de actiuni, ar putea merge mai departe cu legatura dintre ele prin crearea unei structuri comune, de tip holding, dupa cum a afirmat prese­din­tele ambelor com­panii, Carlos Ghosn, citat de Auto­motive News.

Acesta a spus ca evolutia catre acest tip de business ar putea avea loc intr-un interval de doi pana la trei ani.

Afirmatiile lui Ghosn sunt influ­entate de actionarii celor doua com­panii, in special de cei ai Renault, care au fost nemultumiti la ultimul bilant prezentat de Ghosn, cand a facut public si planul sau pentru urmatorii sase ani. Investitorii, printre care statul francez, care detine o cota de 15%, s-au aratat deranjati de structura greu de inteles a finantelor celor doua com­panii.

Prac­tic, Renault, care este pro­prietarul a 44% din actiunile Nissan, are blocat un capital de circa 15 miliarde de euro in aceste actiuni, in timp ce capitalizarea sa proprie nu se ridica decat la apro­ximativ 13 miliarde de euro.

Propu­nerea venita urmareste diminuarea volu­mu­lui de actiuni si eli­berarea de capital, simultan cu crearea acestei struc­turi co­mune, prin care sa se intareasca lega­turile din­tre cele doua entitati, ast­fel incat Renault sa nu piarda controlul compa­niei japoneze si, in plus, sa conti­nue sa bene­ficieze de avan­tajele gene­rate de alianta.

Deoca­m­data, Ghosn a sugerat sa fie protejate structurile actuale de ac­tionari si, implicit, inte­resele aces­tora, inclusiv prin men­tinerea pe burse a celor doua companii, eliminand astfel posibilele speculatii privind o eventuala fuziune intre Renault si Nissan pe termen scurt sau mediu.

Tot articolul, in Financiarul

VIDEO! Spargatori de masini, cu telecomanda... C-Zero, modelul 100% electric de la Citroen...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri