Antena Căutare

Cum sa economisesti combustibil la masina ta

Recesiune si masuri de austeritate - asta inseamna ca bugetul tau este afectat. Asta inseamna ca trebuie sa fii mai atent cu banii pe care ii dai pe benzina sau pe motorina necesara masinii tale.

Daca esti hotarat sa faci economie la banii pe care ii bagi in rezervorul masinii tale, iata ce trebuie sa stii:

Condu constant - adica fara accelerari sau frane bruste, fara un stil agresiv de a conduce masina. Toate aceste lucruri pot economisi intre 5 si 10% din cantitatea de combustibil.

Ai grija la roti - cu cat presiunea este mai echilibrata si in normele indicate de catre producator pentru masina ta, cu atat consumul de benzina va fi mai scazut.

Nu depasi cu mult viteza - La drum lung, majoritatea masinilor au un consum eficient la aproxiativ 90 de kilometri pe ora. Cu cat sari mai mult de aceasta limita, cu atat vei consuma mai mult.

Ai grija de motorul masinii - Schimba regulat uleiul, ai grija la nivelul de apa, ai grija la senzorii care-ti indica diferite probleme.

Cumpara o masina cu motor mic - Nu trebuie sa ai ditamai masina pentru a conduce. Daca folosesti masina strict pentru nevoile eficiente ale vietii tale, te vei multumi cu un motor mai mic, nu cu un monstru care sa te sece la buzunar.

Nu folosi uleiuri ciudate - E bine sa folosesti mereu tipul de ulei indicat de catre producator si sa nu alergi dupa oferte ieftine care in timp insa te vor baga la cheltuieli mari.

Nu-ti ingreuna masina - Un autovehicul incarcat va consuma mai mult. Prin urmare, nu-ti depozita in portbagaj lucruri inutile, de care nu ai nevoie decat o data la nu stim cat timp, da-ti jos portbagajul daca nu-l folosesti constant.

Condu diesel - e lucru stiut ca masinile cu motor diesel au un consum mai scazut.

foto: smartofbrighton.co.uk

FOTO: Vezi cum arata noul Fiat Panda!... Audi S5 SportBack nu se lasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x