Căutare Live

EcoBoost-ul de Craiova, "dopat" de Superchips: 145 CP pentru motorul Ford de 1.0 litri

Downsizing-ul cu turbo, "politica" de reducere a cilindreei si de supraalimentare a motoarelor, pentru a nu se pierde prea mult din putere, ce a fost adoptata, in ultimul timp, de din ce in ce mai multi constructori (de ex. VW 1.2/1.4 TSI, Renault 1.2 TCe sau Fiat T-Jet), din ratiuni de impozitare si de incadrare in normele de emisii poluante, a dat frau liber imaginatiei specialistilor in tuning. Ultimul exemplu vine de la Superchips, inginerii firmei britanice reusind sa scoata 145 CP din micutul motor Ford 1.0 EcoBoost, in trei cilindri, ce se face si in fabrica de la Craiova.

Desi vocatia EcoBoost-ului de un litru nu este de a se bate la "liniute" si nici de a concura la cursa de 24h de la Le Mans, cei de la Superchips au considerat ca ceva cai putere si cuplu in plus nu strica niciodata. Si au dreptate, mai ales daca avem in vedere ca agregatul intra in echiparea unor modele precum Focus sau B-Max, care au ceva greutate.

Prin urmare, fara a se chinui prea mult, tunerul britanic a butonat putin si a rescris soft-ul de management al propulsorului de 999 cmc, cu injectie directa de benzina, scotand 145 CP, in loc de 125 CP, si un cuplu maxim de 227 Nm, fata de 169 Nm. De asemenea, specialistii sustin ca "dopajul" nu afecteaza consumul de carburant si nici emisiile de noxe. Upgrade-ul de soft costa circa 580 de euro.

Tuning extrem: 700 CP din motorul de 2,0 litri de pe Ariel Atom... Test Topgear cu cel mai nou hatchback scandinav: Volvo V40...
Ultimele știri