Antena Căutare

Iata tehnologiile viitorului care vor schimba forma masinilor

Tot ceea ce stii tu despre masini se va schimba. Iata cateva dintre tehnologiile care vor face posibila metamorfoza masinilor!

Mic, da’ face

Tehnologia nano ar putea fi urmatorul upgrade adus caroseriilor. In 2006, Volkswagen a prezentat conceptul Nanospyder, cu o caroserie facuta din zabrele de dispozitive nano, fiecare dintre ele cu un diametru de mai putin de jumatate de milimetru. Acestea pot fi programate după cerinte, transformandu-le în zone inteligente de mototoleala. Tehnologia nano ar putea duce la aparitia caroseriilor producatoare de energie si poate sa-ti schime culoarea.

Puterea ierbii

In 1941, Henry Ford incerca sa creeze panouri ale caroseriei din... canepa. Panourile pe care le-a facut erau mai usoare decat otelul dar rezistau la impacturi de pana la 10 ori mai puternice. In 2008, Lotus a creat Eco Elise, care foloseste canepa in componenta caroseriei. Cand este bagata la cuptor, canepa formeaza o substanta asemanatoare fibrei de carbon. Este usoara si puternica, dar si durabila si eco. Vesti bune, deci.

Citeste articolul complet pe site-ul TopGear.ro

"Sex-appeal" pe doua roti: Ducati Monster 1100 EVO Bulgari, tunat de Vilner... Tuning extrem: un Chevrolet Camaro SS cu jante de 32"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x