- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Poliția Locală face, de multe ori, abuzuri. Din fericire, din octombrie 2018, lucrurile s-au schimbat și cel puțin un lucru nu mai poate face.
În trecut, un polițist atunci când descoperea un automobil parcat neregulamentar putea fotografia mașina parcată, apoi solicta către proprietar de a-i comunica cine a condus mașina și amenda era trimisă prin poștă. Ei nu mai pot să facă asta din cauza unei decizii a magistraților Curții Supreme caare au hotărât cp, dacă vor să dea amenzi, politiștii locali trebuie să aștepte lângă mașină până când vine șoferul.
Amenzile prin poștă pot fi în continuare trimise, însă doar de polițiștii de la Brigada Rutieră.
„Doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate”, se arată în documentul Curţii Supreme.
Aşadar, agenţii Poliţiei Locală nu mai pot trimite scrisori acasă ca să afle afla cine a condus o maşină, pentru că nu mai au acest drept, potrivit Adevărul.
Începând cu 19 iunie 2017, o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, decizia cu numărul 11/2017, spune că polițistul local nu mai poate contacta proprietarul autoturismului pentru a afla identitatea șoferului, ci doar polițistul rutier.
În legea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este evidențiat faptul că doar poliţistul rutier poate opri, legitima şi sancţiona un şofer. Pe de altă parte, Legea 155/2010 a Poliţiei Locale stabileşte că agenţii acestei instituţii au anumite atribuţii, dar limitate, în privinţa circulaţiei rutiere, fără să menţioneze însă că agenţii locali au dreptul să legitimeze şoferul şi să ceară actele vehiculului.
În viitor, politiști locali ar putea face echipe comune cu polițiștii rutieri, acționând împreună. Așadar, e bine să știi că un polițist local nu-ți va putea da amendă dacă parchezi neregulametar și dacă nu te găsește la mașină. Dacă ai ghinion și te așteaptă până vii atunci o să iei amenda.
Anunțul făcut despre mașinile second-hand! E mult mai grav decât și-ar fi putut imagina proprietarii! ... Se scumpește taxiul în București! Apar tarifele de noapte. Află cât va costa cea mai ieftină călătorie...