Antena Căutare

Mașinile de taxi, dotate obligatoriu cu dispozitiv de plată folosind cardul și GPS! Orașul în care vor fi implementate aceste măsuri

Plata cu cardul va fi disponibilă în toate taximetrele din Cluj-Napoca, începând de anul viitor. Potrivit noului regulament al acestora care se află în dezbatere, fiecare mașină va fi dotată obligatoriu cu GPS și POS, pentru plata cu cardul. 

Plata cu cardul va fi disponibilă în toate taximetrele din Cluj-Napoca, începând de anul viitor. Potrivit noului regulament al acestora care se află în dezbatere, fiecare mașină va fi dotată obligatoriu cu GPS și POS, pentru plata cu cardul.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că, pe lângă GPS şi dispozitiv de plată prin intermediul cardului, autoturismele care vor fi folosite pentru activitatea de taximetrie vor trebui să aibă cel puţin motoare Euro V, cu grad redus de poluare.

”Primăria Cluj-Napoca a iniţiat procedura de consultare publică, până în 5 septembrie, referitoare la proiectul de Hotărâre privind aprobarea Studiului de specialitate în ceea ce priveşte stabilirea numărului maxim de autorizaţii de taxi pentru perioada 2020-2025 la nivelul municipiului, a numărului maxim de autorizaţii pentru perioada 2020-2025 şi a Regulamentului privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi. În Regulament se precizează că, la prelungirea autorizaţiei de taxi pentru perioada 2020 - 2025, care va intra în vigoare de la începutul anului viitor, maşinile trebuie să fie dotate cu dispozitiv GPS şi dispozitiv de plată prin intermediul cardului (POS). De asemenea, autoturismele folosite ca taximetre vor trebui să aibă culoarea albă integral sau minim deasupra benzii şah şi să aibă minim motoare Euro V, cu grad redus de poluare. Ne dorim la Cluj-Napoca un transport taxi modern, civilizat, nepoluant”, au spus sursele citate, potrivit Mediafax.

De asemenea, Primăria Cluj-Napoca încurajează folosirea maşinilor electrice pentru taximetre astfel încât sunt prevăzute 31 de autorizaţii de taxi doar pentru acest tip ce autoturism.

CNAIR: Proiectarea şi execuţia tronsonului 4 a Drumului Expres Craiova – Piteşti au fost scoase la licitaţie. Contractul... Elveţia AXA: Automobilele de lux şi SUV-urile electrice sunt mai predispuse la accidente decât echivalentele lor cu moto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x