Prima apariție a acestui model a fost în filmul “Gone în 60 seconds” din ‘74, iar de atunci a continuat să fascineze milioane de fani și pasionați de mașini sport, celebrele “muscle car” americane.
Macheta se vinde sub doar forma de abonament, iar pasionații colecționari o pot procura prin intermediul site-ului MagazinulColectionarului.ro, de unde pot achiziționa și o varietate de altfel de machete.
Fie că ești interesat de mașini, avioane, motociclete, nave de război sau vehicule militare, exista cu siguranță o machetă de care, că orice pasionat colecționar, te vei îndrăgosti.
Asamblarea de machete de mașini, sau a altor tipuri de vehicule, că hobby, pare a fi o preocupare mai degrabă pentru copii; dar există o multitudine de motive pentru care chiar adulții au această îndeletnicire. Pentru că exista multiple avantaje pe care le poate oferi astfel de machete construibile de mașini, pentru persoane de orice vârstă, sex sau context social, dintre care, cele mai notabile ar fi: dobindirea de noi cunoștinte, dezvoltarea abilitaților, eliminarea stresului, satisfacția uneori instantanee, dar continuă … iar într-un final, constituirea propriei “colecții de trofee”, pe care, cu drag o poți arata apropiaților.
Indiferent ce tip de machete 1:8 ai alege, exista câteva etape pe care trebuie să le parcurgi pentru a finaliza proiectul.
Acestea pot include învățarea și dobândirea de noi cunoștinte, începând cu istoricul modelului original și până la concepția machetei, asamblarea și uneori modelarea machetei, vopsirea și chiar aplicarea decalurilor. Toate aceste etape necesită dorință, voință, răbdare, disciplina, atenție la detalii și nu în ultimul rand, abilitați, pornind de la cercetare și planificare, până la organizarea spațiului și a operațiunilor tehnice: găurire, taiere, sculptare, lipire, șlefuire, finisare și pictură.
Așa cum ar spune majoritatea modeliștilor, există unele etape ale acestui proces care sunt mult mai plăcute decât altele, dar beneficiul cel mai important al construcției de machete este că prin exercițiu, înveți permanent, iți dezvolți și rafinezi abilitățile, progresând vizibil cu fiecare nou proiect, în parte.
Iar la final, satisfacția este fără egal!!!
Cei mai mulți dintre noi trec prin cel puțin un anumit grad de stres în viață de zi cu zi, iar cel mai bun mod de a încercă macar să ameliorăm o parte din acest stres este prin hobby-urile noastre. Fie că vizionăm filme, sau poate un meci, fie că ieșim cu prietenii, sau construim machete de mașini, ar fi bine să avem “acel ceva” care să ne “fure mintea” și să ne abată gândurile de la problemele de zi cu zi. Indiferent de tipul de personalitate, modelarea la scara poate fi cel mai bun pariu. Cele câteva ore petrecute asamblând piese, sau pictând o machetă iți curăță mintea, te relaxează și-ți redau echilibrul interior.
Astfel de proiecte la scară se derulează, în general, pe un termen oarecum lung, 1-3 ani. Asamblând în timp, piesă cu piesă și parcurgând procesul construcției, etapă cu etapă, ai avantajul de a observa cum crește “opera” ta, fără a te simți copleșit de amploarea și complexitatea construirii dintr-o dată a întregii machete.
Pe măsură ce te apropii de finalizarea proiectului vei simți un puternic sentiment de satisfacție, de realizare personală, și, cu fiecare macheta nouă la scară pe care o construiești, vei observa o continuă îmbunatățire a tuturor abilitaților tale.
Multitudinea de modele de machete pe care MagazinulColectionarului.ro o oferă constituie un mare avantaj, mai ales pentru cei care sunt cu adevărat împătimiți.
Magazinul oferă la prețuri și calitate fără concurență o paletă diversificată de machete, pentru toate gusturile și pasiunile!