Antena Căutare

Polita RCA ar urma sa se faca pe sofer si nu pe masina

Atentie, colegi de trafic! Polita RCA ar urma sa se faca pe sofer si nu pe masina. Mai multe societati de asigurare din Romania vor sa modifice legea privind asigurarea de raspundere civila auto.

Asta ar insemna ca toti posesorii de permise de conducere vor fi nevoiti sa incheie o asigurare chiar daca nu au o masina.

Daca o masina este condusa de doi soferi atunci polita va asigura fiecare sofer in parte. Asta inseamna ca o singura polita RCA nu ar mai fi suficienta. Din perspectiva asiguratilor evident aceasta modificare nu este dorita pentru ca va duce la cresterea bugetului alocat asigurarilor.

Din punctul de vedere al companiilor de asigurari, o astfel de modificare ar rezolva partial problemele romanilor care lucreaza peste granita si care provoaca acolo accidente, in conditiile in care conduc masini inmatriculate in Romania, iar platile pentru accidentele provocate de romanii rezidenti in alte tari au crescut in ultima perioada. Acesta nu este singurul motiv. O astfel de modificare ar aduce si o largire a bazei de date de potentiali clienti pentru polita RCA.

Acum in Romania sunt aproximativ 4, 8 milioane de autoturisme, dar numarul carnetelor de conducere valabile depaseste sase milioane.

Rezultat istoric: Dacia Sandero, mai tare ca Mercedes la siguranta... Noul BMW X5 – Un deja vu emotionant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x