Antena Căutare

Apel disperat către şoferii din toată România. Poliţia avertizează asupra pericolului în momentul în care dai flash-uri

Angajaţii Poliţiei Române au postat pe pagina de Facebook a instituţiei un apel către toţi şoferii care folosesc flash-urile, în semn de avertizare pentru ceilalţi participanţi la trafic, în momentul în care apare un mijloc de monitorizare a vitezei

Angajaţii Poliţiei Române au postat pe pagina de Facebook a instituţiei un apel către toţi şoferii care folosesc flash-urile, în semn de avertizare pentru ceilalţi participanţi la trafic, în momentul în care apare un mijloc de monitorizare a vitezei.

Poliţiştii trag un semnal de alarmă asupra pericolului reprezentat de această practică des întâlnită pe şoselele din ţară, într-un soi de scrisoare deschisă adresată unor conducători auto:

Draga soferule,

Te-as ruga sa nu mai dai flash-uri in trafic si iti spun si de ce am aceasta rugaminte.

Imagineaza-ti ca mergi cu masina de acasa spre serviciu si observi un echipaj de politie. Care este primul tau gand? Te-ai gandit ca stau la panda si sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e asa!

Dupa ce treci de echipajul de politie, vezi o alta masina care circula din sens opus... sau poate doua, trei.... , iar tie ti se pare ca ar merge cu viteza si te gandesti sa le dai flash-uri si ,,sa-i scapi de amenda”. Nimic de zis, ai un spirit civic desavarsit.

Din nou la REFERENDUM! O nouă TAXĂ auto în zona centrală a Capitalei îi va scoate pe români la vot

Dar daca intr-una din acele masini este un urmarit national sau international si ,,datorita” spiritului tau civic, el nu mai ajunge la echipajul de politie, nu mai este oprit si retinut?

Te-ai gandit la asta? Probabil ca nu. Sa-ti reamintesc ca el se indrepta catre locul din care veneai tu si ca există posibilitatea ca el sa fie cautat pentru fapte deosebit de grave.

Alege tu aici cateva fapte din Codul Penal. Daca te-ai gandit sa dai flash-uri, sigur stii si ,,lucrurile astea”.

Aceeasi situatie... observi un echipaj de politie, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, ca despre el vorbim aici), iar una dintre masinile din sens opus este condusa de un sofer incepator...si DA, a auzit el/ea ceva ca daca cineva iti da flash-uri, inseamna ca sigur in fata se afla un radar.

Sa revenim...un sofer incepator, care nefiind experimentat in ale condusului, asa ca tine, franeaza brusc, pierde controlul asupra volanului si se opreste intr-un copac. Interesant, nu? Dar macar l-ai scapat de amenda, o sa spui, probabil.

Noua TAXĂ AUTO, ușor de calculat. Află câți bani vei plăti pentru mașina ta din 2019

Si daca tot vorbim de ,,flash-uri”, te-as ruga sa dai dovada de experienta pe care crezi ca o ai si sa nu mai mergi in banda nr. 2, cu viteza, iar cand cineva din fata ta merge cu viteza regulamentara, sa te apuci si sa dai, iar, flash-uri ca ”sa se dea la o parte ”, pentru ca te grabesti si te gandesti ca ,,asta e, ma ia radarul, platesc o amenda”…pentru ca stim amandoi ca nu este asa. Daca te opreste un politist, sigur il apostrofezi - ,,dar pe ceilalti nu-i vezi?”

Ba sigur ca ii vede si i-ar si opri din a produce vreun accident rutier, daca tu nu ai sta atat de mult sa-i explici ca ai permisul de mult timp si chiar daca mergi tare, nu ai ,,facut niciun accident”.

Iti multumesc inca de pe acum pentru atentie si sper sa ne vedem in trafic, doar pentru a ne saluta.

Nu uita! Pe toti ne asteapta cineva drag acasa!

În ţara cu cele mai multe accidente rutiere, se pregătesc legi mai blânde pentru şoferii indisciplinaţi!... Veste bună pentru șoferi! CASCO și RCA mai ieftine! Cum se va calcula de acum înainte prețul asigurărilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x