Antena Căutare

Regulile pentru reînoirea sau obținerea permisului de conducere, modificate. Ordin de la Ministerul Sănătății

Reguli noi pentru obținerea sau reînoirea permisului de conducere, impuse de Ministerul Sănătății pentru o anumită categorie de persoane. Autoritatea în domeniu propune anumite modificări pentru a putea primi drepturi de a conduce un autoturism. 

Reguli noi pentru obținerea sau reînoirea permisului de conducere, impuse de Ministerul Sănătății pentru o anumită categorie de persoane. Autoritatea în domeniu propune anumite modificări pentru a putea primi drepturi de a conduce un autoturism.

Ministrul Sănătăţii a modificat printr-un ordin (Ordinul 1049/2019) condiţiile pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere, astfel încât solicitanţii care prezintă deficienţe profunde de auz sunt obligaţi să-şi echipeze vehiculele cu oglinzi mai mari.

Ordinul ministrului Sănătăţii prevede: "Pct. 2.3: Solicitanţii care prezintă hipoacuzie profundă bilaterală care nu poate fi corectată la nicio ureche pot fi încadraţi doar în grupa 1 dacă vehiculul dispune de oglinzi mai mari. (...) Pct.2.4.: Pentru solicitanţii care prezintă hipoacuzie cu sau fără corecţie protetică, după caz, şi care solicită permis auto pentru grupa 1 se eliberează avizul apt/apt condiţionat, cu recomandarea echipării autovehiculului potrivit prevederilor pct. 2.3.".

Ordinul 1049/2019 privind modificarea Ordinului ministrului Sănătăţii 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul a fost publicat marţi în Monitorul Oficial.

Traficul pe DN 2, drum care leagă Bucureştiul de nordul Moldovei, întrerupt în judeţul Bacău din cauza unor lucrări... Atenție, șoferi! Polițiștii anunță restricții de trafic în București! Ce zone trebuie să eviți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x