Căutare Live

Resuscitarea legendarului "Ur quattro", abandonata: Audi Quattro concept nu a primit unda verde

Vesti proaste pentru nostalgici si pentru cei care asteptau aparitia unei noi "bombe" pe roti Audi! Constructorul din Ingolstadt a decis sa nu bage in productia de serie conceptul Quattro, un tribut adus primei masini cu tractiune integrala din lumea raliurilor. In schimb, Audi a anuntat ca va mai face un crossover trendy, un adversar pentru Range Rover Evoque.

Conform unor surse citate de Car Magazine, cei de la Audi au ajuns la concluzia ca nu exista o cerere suficienta pentru ca o noua masina sport sa fie rentabila. Asa ca, prototipul Quattro, realizat special pentru aniversarea de 30 de ani a sistemului de tractiune integrala Audi, va ramane la acest nivel.

Quattro concept a fost prezentat in cadrul Salonului Auto de la Paris 2010. Realizat pe o platforma de RS5, acesta are 4.28 metri lungime, 1.33 metri inaltime si 1.86 metri latime. Iar caroseria respecta cu fidelitate liniile legendei din anii '80.

Sub capota, Quattro concept are un motor turbo, in 5 pistoane, la fel ca originalul, dar de 2.5 litri si 402 CP. Iar, cum greutatea prototipului este de numai 1.3 tone, constructorul a anuntat o acceleratie 0-100 km/h in numai 3.9 secunde, deci mult mai mica decat cea a unui BMW M3, de exemplu. Evident, ultima generatie de tractiune integrala quattro nu avea cum sa lipseasca.

Cristian Gudima, unul dintre cei mai buni designeri auto, si-a prezentat creatiile la Paris... E scump sa fii eco! Masinile electrice au preturi duble fata de masinile normale...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri