Antena Căutare

Richard Hammond si eroul lui din copilarie - Countach

O regula de aur a vietii e aceea ca nu ar trebui sa-ti intalnesti eroii. Cati dintre baietii care si-au dorit sa-si intalneasca idolii din fotbal, ca in final sa fie distrusi de dezamagire, cand au descoperit ca erau prea temperamentali, respiratia le mirosea a bere si le spuneau sa se care daca le cereau un autograf? Ca sa fiu sincer, astazi imi intalnesc un erou. E vorba de Lamborghini Countach, iar cand vine vorba de masini legendare, e taticul tuturor.

E masina pentru care au fost inventate posterele. La inceputul anilor '70, cand designerului Nuccio Bertone i s-a prezentat prototipul - numit „Proiectul 112" - in studioul sau, a reactionat cu uimire zicand „Countach!", care in dialectul piemontez era folosit de baieti cand vedeau vreo gagica. Numele i-a ramas de la prima aparitie, in 1974, si pana la sfarsit - in 1990. Nimic din impactul vizual nu s-a risipit intre timp.

E suficient de jos incat sa ma faca sa ma simt inalt, iar la o prima privire, e greu sa-i stabilesti forma, din cauza exploziilor de panouri scanteietoare si a intersectiilor stridente ale liniilor.

Acest model este un LP500S din 1982, care a scapat ca prin minune de a fi pocit cu spolierul imens, de pe modelele ulterioare. Acesta, spune proprietarul, e de vanzare. Analizandul-l, am avut pornirea aia pofticioasa care de obicei duce la o discutie dificila cu bancherul.

Tot articolul, in Top Gear

Planurile de viitor ale Lamborghini... Porsche 911 hibrid, versiunea 2.0...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x