Antena Căutare

8 lucruri pe care nu le știai despre motociclete

Din ce în ce mai mulți oameni renunță la mașini, din cauza aglomerației, și aleg varianta mai rapidă, motocicleta. Află 8 lucruri pe care nu le știai despre motociclete.

Galerie
Cucerește străzile pe motor

Motocicletele sunt o adevărată sursă de adrenalină, iar în întreaga lume sunt milioane de oameni pasionați de motoare, dar și foarte mulți admiratori ai senzațiilor tari oferite de mersul cu motocicleta. Din ce în ce mai mulți oameni renunță la mașini, din cauza aglomerației, și aleg varianta mai rapidă, motocicleta.

Așa cum am menționat și în titlu, astăzi vom face o listă cu 8 lucruri pe care, poate, nu le știai despre motoare.

1. Prima motocicletă din lume avea motor cu combustie internă, alimentat cu petrol și a fost brevetată în anul 1885. Motorul cu aburi a fost proiectat și construit de doi inventatori germani, Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach

2. Prima motocicletă 100% românească se numea IMS 53 sau Motocicleta ARO. Aceasta a fost construită în anul 1935, în doar 12 bucăți, la Câmpulung.

3. Prințul Lawrence al Arabiei, care era un motociclist înflăcărat, a fost ucis în timp ce conducea o motocicletă Brough Superior.

4. Sally Halterman este prima femeie care a obținut permisul pentru motocicletă, în Districul Columbia, în anul 1937.

5. Primul design comercial pentru un vehicul autopropulsat de tipul unei motociclete a fost unul pe 3 roți, numit Butler Petrol Cycle, conceput de Edward Butler în Anglia, în 1884.

6. Hildebrand & Wolfmuller a devenit prima motocicletă de serie din lume și prima denumită "motocicletă".

7. Anvelopele dedicate motocicletelor sport nu conțin nici un procent de cauciuc natural.

8. Honda Super Cub 1958 a fost vehiculul cu cele mai mari vânzări din toate timpurile, cu 60.000.000 de unități produse până în aprilie 2008.

Dacă și tu ești în căutarea unui mijloc de transport mai eficient și plin de adrenalina, intră pe Lajumate.ro și verifică cele mai noi anunțuri cu scutere de vânzare și motociclete.

5 motive pentru care e bine să îți cumperi o mașină break... De ce să îți faci concediul în rulotă?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x