Antena Căutare

Se naste un "monstru"? PSA Peugeot-Citroen negociaza un parteneriat cu General Motors

Criza economica mondiala ce pare fara sfarsit naste "monstri". Grupul francez PSA Peugeot-Citroen a anuntat ca negociaza o eventuala colaborare cu liderul mondial General Motors (GM), in cadrul strategiei sale de globalizare si de ameliorare a performantei. Iar informatia a fost confirmata si de ministrul francez al Muncii, Xavier Bertrand.

Daca acum cativa ani nici nu se punea problema unor aliante intre greii industriei auto, in ultimul timp parteneriatele pentru producerea si dezvoltarea de noi modele au devenit, aproape, o moda.

Iar Peugeot-Citroen, al doilea mare constructor european, e un adevarat campion in materie, grupul dezvoltand motoare impreuna cu BMW sau Ford si masini, cu Toyota (de ex.: Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Yaris) si Mitsubishi (de ex.: Citroen C-Crosser, Peugeot 4007, Mitsubishi Outlander).

Despre alianta PSA-GM nu se stiu multe detalii dar, daca se va parafa, va lua nastere un adevarat "monstru" al industriei, daca avem in vedere ca grupul francez este numarul doi in Europa iar americanii au revenit in 2011 pe prima pozitie a topului contructorilor mondiali.

Presa de specialitate estimeaza ca noul parteneriat s-ar referi la o colaborare pe partea de motoare, sisteme de transmisie si constructie de modele la comun si ar fi menita sa limiteze pierderile in Europa si sa scada costurile fabricarii de masini in alte regiuni.

Opel, ramura europeana a GM, se confrunta, la fel ca Peugeot si Citroen, cu un proces masiv de restructurare pentru a reduce pierderile generate de declinul pietei auto de pe "batranul continent" si de competitia ridicata dintre producatori.

Foto: volkskrant.nl

FOTO! Top 10 cele mai traznite masini... MINI va lansa versiunea pentru transport de marfa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x