Indiferent dacă autoturismul tău e abia ieșit din fabrică sau mai vechi, există numeroase situații care apar în timpul deplasărilor și necesită fie schimbarea unor accesorii, fie reparații minore. De aceea, trebuie să fii mereu pregătit.
În ce împrejurări ai nevoie cel mai frecvent de scule auto?
Una dintre problemele cu care fiecare conducător auto ajunge să se confrunte, mai devreme sau mai târziu, este o pană de cauciuc. Pentru a rezolva problemele cu anvelopele, sunt necesare chei potrivite pentru șuruburile de la roți, un cric, precum și un aparat electric de înșurubat sau cel puțin o șurubelniță clasică. Cu ajutorul lor, chiar și o persoană fără abilități tehnice deosebite poate să înlocuiască fără probleme cauciucurile.
Alte situații care pot să apară frecvent sunt cele în care acumulatorul auto întâmpină probleme, ceea ce poate să facă imposibilă pornirea mașinii. Pentru a lua măsurile necesare, vei avea nevoie de o cheie pentru bornele bateriei și de un set de cabluri de pornire.
Supraîncălzirea motorului poate să indice faptul că sistemul de răcire nu funcționează în mod corespunzător, ceea ce de asemenea necesită o intervenție ce presupune folosirea unor scule auto. De exemplu, poate fi nevoie de un scut termic sau de o cheie pentru rezervorul cu lichid de răcire.
Problemele cu farurile sau cu orice parte a sistemului electric al autoturismului necesită, la rândul lor, diferite tipuri de instrumente pentru diagnoză și pentru reparația propriu-zisă. Dacă nu ai dotările potrivite, chiar și simplul acces la compartimentul unui bec poate ajunge să îți provoace mari bătăi de cap.
Periodic, chiar și dacă automobilul nu se confruntă cu nici un fel de probleme, este nevoie de efectuarea unor operațiuni precum înlocuirea diferitelor filtre sau verificarea nivelului de ulei și, în funcție de constatări, completarea sau înlocuirea acestei substanțe. Și în acest cazuri, totul devine mult mai simplu atunci când ai la dispoziție toate echipamentele necesare.
Ce tipuri de scule auto nu trebuie să îți lipsească niciodată?
Aproape în fiecare dintre situațiile amintite, vei avea nevoie, în primul rând, de chei auto potrivite. Acestea pot fi de mai multe feluri, precum cele fixe, inelare sau tubulare, fiecare dintre ele fiind concepută special pentru anumite sarcini. Dacă deții toate tipurile, vei putea să înșurubezi și să deșurubezi fără probleme orice șurub sau piuliță, indiferent de mărime sau de spațiul în care se află.
Nu trebuie să îți lipsească nici șurubelnițele clasice sau, dacă vrei ca orice sarcină să fie efectuată mai ușor și mai rapid, aparatele care dețin atât funcția de îngăurit, cât și pe cea de înșurubat. În împrejurări destul de variate este posibil să ai nevoie și de un ciocan de lipit.
Acestor elemente de bază ale trusei le poți adăuga fire și agrafe de sârmă care te vor ajuta să realizezi fixări temporare, testere de tensiune pentru a verifica problemele de natură electrică sau clești necesari pentru operațiuni de îndoire sau tăiere.
Începe să îți dotezi trusa de scule auto cu aceste elemente de bază și vei deveni capabil să rezolvi cele mai frecvente probleme care pot să apară atunci când pornești la drum!