Antena Căutare

Taxa auto va fi returnată! Ministrul Teodorovici a anunțat perioada în care românii își vor primi banii înapoi!

Cetățenii care așteaptă să le fie returnată taxa auto au primit o veste bună de la Ministrul Finanțelor.

Cetățenii care așteaptă să le fie returnată taxa auto au primit o veste bună de la Ministrul Finanțelor.

În urma amenințărilor venite de la Comisia Europeană, Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că banii încasați vor fi rambursați 'cât se poate de repede'. Termenul limită precizat de Teodorovici este de iunie 2019.

Vă reamintim că România a fost somată de Comisia Europeană să finalizeze procesul prin care va fi returnată taxa auto cetățenilor și firmelor care au făcut cerere în acest sens. Pentru a putea fi returnată taxa auto, românii trebuie să aștepte finalizarea bugetului pe 2019, scrie auto-bild.ro. Abia apoi va putea fi returnată taxa auto încasată nejustificat de-a lungul anilor.

Comisia Europeană a solicitat o soluție din partea României în această problemă în următoarele două luni. Potrivit Profit.ro, Guvernul mai are de restituit 6,5 miliarde de lei. În caz contrar, România riscă aplicarea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene. Până acum, restituirea taxei auto a cumulat plăți de 1,3 miliarde de lei. Toate acestea au venit de la bugetul de stat.

În lipsa taxei auto, finanțarea pentru Programul Rabla și alte bonificații similare va trebui să vină tot de la buget, de unde și apariția unei noi probleme pentru guvernanți. Anul curent ar fi trebuit să aducă o nouă taxă auto, însă modul în care aceasta va fi calculată și formula de aplicare nu au fost încă specificate.

E jale pentru șoferi! Riscă amenzi uriașe dacă mai fac asta. Nu va mai exista culoarea galben la semafor pentru șoferii ... Lovitură grea pentru șoferi! Reguli noi pentru polițele RCA!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x