Antena Căutare

Timbrul de mediu: Proprietarii de masini second-hand vor plati taxe mai mari

Cine vrea o masina second-hand va plati mai mult. Timbrul de mediu va fi mai mare decat actuala taxa auto.

Ciprian aduce masini din strainatate. Chiar daca taxa auto se va transforma in timbru de mediu, clientii sai vor fi in continuare afectati.

“E aceeasi taxa sub o alta forma. Practic nu s-a schimbat aproape nimic”, spune el.

Pentru un autoturism Euro 4, cu o capacitate cilindrica de aproape 1.600 de centrimetri cubi, inmatriculat in 2003, taxa de mediu va creste peste 200 de euro. Iar pentru o masina Euro 3 cu motor de 1.4, timbrul va creste cu aproape 340 de euro.

 “Euro 3 si Euro 4 care, dupa parerea mea, reprezinta cam 60% din piata, tocmai astea vor fi impozitate mai tare ca inainte”, spune, nemultumit, si Florin Parvu, patronul unui parc auto second-hand.

Iar valoarea timbrului de mediu creste pe masura ce masina este mai noua.

Potrivit proiectului, se va plati mai putin pentru masinile Euro 1, Euro 2 si non-euro. Valoarea timbrului de mediu va scadea cu pana la 90 la suta. De exemplu, pentru un autoturism Euro 2, din 2001, suma calculata scade de la aproape 1600 de euro, la doar 685.

In schimb, o masina non-euro din 1990 va avea un timbru de mediu de 363 de euro, fata de peste 3.300 de euro cat este in prezent.

Si pentru masinile noi, Euro 5, taxa va fi mai mica. In cazul unui autoturism cu motor de 1.6, putin poluant, fabricat in 2012, suma se reduce aproape la jumatate. Vor fi scutite de timbru masinile Euro 6, hibride si electrice.

Sase romani vor strabate 20.000 de kilometri, in cadrul unui raliu caritabil... Prima masina supersport produsa de arabi costa 3,5 milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x