Antena Căutare

TopGear.ro da detalii noi despre Dacia Dokker

Aproape de jumătatea lunii mai, Dacia a prezentat două modele noi, Dokker și Dokker Van, iar acum au apărut mai multe informații și fotografii.

Dacia Dokker are cinci locuri și poate fi utilizat atât în scop personal, cât și profesional. Totuși, pentru muncă este mult mai potrivit Dokker Van, furgoneta care se adresează în primul rând micilor comercianți și întreprinzători. Din această lună, modelele vor fi disponibile pe piața din Maroc, iar din toamna anului curent, livrările vor începe și pe piața din Europa.

Ca și în cazul Dacia Lodgy, interiorul modelelor Dokker și Dokker Van poate fi echipat cu sistemul multimedia ”Media Nav” cu touch screen de 7 inch, sistem de navigație, radio, conectivitate și sistem de telefonie Bluetooth. Opțional sunt disponibile limitatorul de viteză și asistența la parcarea cu spatele.

Din punct de vedere tehnic, sunt propuse - în funcție de țară - patru motorizări: cea nouă de 1.2 litri TCepe benzină cu 115 CP, motorizarea pe benzină 1.6 MPI cu 85 CP și motoarele diesel de 1.5 litri dCi cu 75 CP și 90 CP. În acest caz, motoarele care au eticheta Dacia eco2 înregistrează un consum în ciclu combinat de 4,5 l/100 km, iar valoarea emisiilor de noxe este de 118 g/km, potrivit producătorului.

Dokker și Dokker Van au în lungime 4,3 metri, în lățime 1,75 metri, iar înălțimea este de 1,81 metri. Pentru un acces facil la interior, ușile laterale sunt culisante, iar cele din spate sunt asimetrice. Bancheta este fracționabilă 2/3 - 1/3 și asigură un planșeu plat cu o lungime de 1,57 metri și un volum util de 3 metri cubi. Dacia Dokker Van oferă un volum de încărcare de 3,3 metri cubi și o lungime de încărcare de 1,9 metri. Sarcina utilă maximă atinge 750 de kilograme, iar opțional, habitaclul poate fi separat de spațiul de încărcare prin două bare de protecție, un perete vitrat sau un grilaj pivotant.

Cele două modele noi vor fi fabricate la uzina din Tanger, care este prima uzină din lume cu emisii de carbon zero și fără deversarea în mediul natural a apelor uzate de origine industrială.

Vezi aici o galerie foto

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x