Antena Căutare

Trei sfaturi preţioase de care să ţii cont dacă nu vrei să păţeşti nimic la volan

Condusul este o activitate practicată de miliarde de oameni la nivel internațional, așa că poate părea ceva banal, lipsit de pericol. În realitate însă, lucrurile nu stau deloc așa, deoarece traficul, condițiile meteorologice, starea drumurilor, lipsa de atenție și consumul băuturilor alcoolice influențează direct experiența la volan. Dacă nu vrei să nu pățești nimic când te afli la volan, ține cont de sfaturile de mai jos.

Nu te baza doar pe aplicațiile de pe mobil

Aplicațiile de pe telefonul mobil destinate condusului sau GPS-ul sunt extrem de utile când te afli la volanul mașinii tale. Totuși, chiar dacă te folosești de tehnologie, nu-ți lăsa creierul să „hiberneze” când conduci. Dacă te folosești doar de aplicații și de diverse tehnologii s-ar putea există riscul ca ele să dea greș și să ajungi la destinații nedorite sau într-o fundătură. De asemenea, s-ar putea ca, la un moment dat, respectivele aplicații sau dispozitive tehnologice să se rămână fără baterie și nu mai ai cum să te orientezi, dacă nu-ți pui și mintea la lucru.

Ia cu tine toate documentele importante

Articolul continuă după reclamă

Când pleci în concediu obișnuiești să-ți iei la tine copii după fiecare document important: biletul de avion, cartea de identitate, pașaportul, permisul de conducere, asigurarea de călătorie și asigurarea de călătorie. Alege să te comporți la fel și când mergi cu mașina, adică să ai în autoturismul tău copii ale documentelor indispensabile, deoarece oricând se poate întâmpla ceva neprevăzut cu actele tale și este bine să ai o variantă de rezervă. De asemenea, dacă te folosești de mașină în baza unui contract de leasing operațional încheiat pe firmă, asigură-te că ai la tine mai multe numere de contact de la compania compania care ți-a închiriat autovehiculul, precum și contacte de la diverse service-uri auto. Astfel, dacă mașina ta se va strica în timpul ce o conduci, poți oricând să suni pe cineva de la un service auto sau de la compania care oferă soluții profesionale de leasing operațional care să te ajute să scapi din situația neplăcută.

Nu te enerva

Orice s-a întâmpla în trafic, încearcă să păstrezi calmul, dacă nu vrei să te stresezi. Chiar dacă nu se vede, stresul este o boală care afectează, zilnic, sute de milioane de oameni din întreaga lume. Un om stresat suferă și de alte afecțiuni care, cumulate, îi afectează atât sănătatea, cât și starea generală de bine. Prin urmare, de fiecare dată când ai tendința să te enervezi la volan, spune-ți că nu merită și fă câteva exerciții de respirație. În cazul în care un alt șofer te agasează în trafic, nu riposta. Alege să rămâi în mașină, cu ușile și ferestrele blocate și, de asemenea, să suni la poliție.

Parlamentarii schimbă regulile! Cum poți scăpa de amendă, dacă ești prins fără rovinietă, după noile modificări... 4 sfaturi inteligente pentru a crește valoarea de vânzare a mașinii tale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x