Uită-te bine! Scrie asta pe talonul maşinii? Anunţ important pentru toţi şoferii din România

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi, că se lucrează la stabilirea unei taxe de poluare pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi, că se lucrează la stabilirea unei taxe de poluare pentru maşinile cu normă de poluare mică şi emisii mari de bioxid de carbon

Potrivit ministrului, s-a pornit în stabilirea taxei de la faptul că, în România au intrat anul acesta circa 350.000 de maşini cu normă de poluare între euro 2 şi euro 4, de două ori mai multe faţă de 2016 când intraseră 146.000 de maşini şi de la realitatea că „pe drumurile patriei circulă foarte multe maşini care poluează şi sunt trei mari municipii care sunt în procedură de infrigement pe calitatea aerului". Este vorba de Braşov, Iaşi şi Bucureşti, aglomerări urbane mari cu multe maşini.

"Anul acesta, în România, comparativ cu 2016, aceeaşi perioadă de timp, au intrat maşini cu norme de poluare între Euro 2 şi Euro 4, aproximativ 350.000 de maşini, comparativ cu 146.000 de maşini în 2016. La Ministerul Mediului, împreună cu Administraţia Fondului de Mediu, ANAF, RAR, cu producătorii de autovehicule din România, cu toate asociaţiile care sunt implicate în acest proces şi, nu în ultimul rând, şi cu societatea civilă, s-a constituit un grup de lucru în vederea calculului şi gândirii corecte, nu aşa cum s-a întâmplat în perioada precedentă, încât să găsim o metodă prin care maşinile care poluează, care au o normă de poluare mică şi care au emisii de bioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare", a spus ministrul.

Graţiela Gavrilescu a spus că la stabilirea cuantumului acestei taxe se va ţine cont de capacitatea cilindrică a autovehiculului, de norma de poluare şi de emisiile de bioxid de carbon.

De asemenea, ministrul Mediului a precizat că nu există încă o formă finală a acestei taxe de poluare şi că nu poate avansa o dată de la care aceasta va fi aplicată, având în vedere că se doreşte ca măsura să fie dezbătută cu toţi factorii implicaţi.

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri