Antena Căutare

VIDEO! Record: Dacia cu numarul 4.000.000

Usor, usor, Dacia, constructorul autohton de sub umbrela Renault, isi face intrarea in "liga" marilor producatori. De curand, Dacia cu numarul 4.000.000 (da, ati citit bine: patru milioane!) a iesit de pe poarta fabricii din Mioveni. Evenimentului i-a fost acordata atentia corespunzatoare, iar a1.ro si Dacia va invita sa urmariti filmul asamblarii vehiculului-record.

In comparatie cu cifrele marilor constructori europeni sau de peste Ocean, recordul Dacia poate pica intr-un con de umbra.

Daca tinem cont insa ca primul milion de masini a fost atins la Mioveni in 1985, dupa 17 ani de la infiintarea fabricii, cel de-al doilea milion, in 1998, dupa alti 13 ani, iar cel de-al treilea, in 2007, dupa inca noua, producerea urmatorului milion in numai patru ani trebuie apreciata. Sa curga sampania!



A fost sa fie Duster

Dacia cu numarul 4 000 000 a fost livrata saptamana aceasta catre proprietarul sau. Vehiculul cu numarul 4 000 000 este un model Dacia Duster 4x4, versiunea varf de gama, Lauréate, de culoare brun caju, echipat cu motorul 1.5 dCI 110 CP. Masina a ajuns la o clienta din Romania, de profesie medic, in varsta de 58 ani.

"Duster este al cincilea model Dacia pentru mine. Am ales Dacia pentru ca masinile sunt rezistente, economice, incapatoare si comode. Mai mult, am avut acces foarte usor la piesele de schimb si la reteaua de service. La Duster m-a atras designul placut, spatiul generos, motorul puternic, siguranta pe care mi-o inspira. Mi-am dorit un vehicul cu tractiune 4x4, o masina pentru toata familia, cu care sa putem merge impreuna la pescuit, in vacanta, la munte", a declarat clienta Dacia cu ocazia inmanarii cheilor.

De la o medie de 58 de masini pe an, la 65 pe ora!

O operatie aritmetica simpla arata ca in primii 17 ani de existenta Dacia a produs in medie 58 de masini pe an. In prezent, 65 vehicule ies de pe banda in fiecare ora la Mioveni. Iar jumatate dintre acestea sunt Duster, modelul inregistrand peste 100 000 comenzi la nivel international pana in prezent.

Inca de la lansare, in martie 2010, Dacia Duster s-a impus ca lider de vanzari in segmentul sau pe piata din Romania, cu 4.826 unitati vandute in cursul anului trecut.

Succesele comerciale au fost insotite de numeroase premii acordate de profesionisti ai domeniului auto. Printre titlurile obtinute de Dacia Duster se numara cel de "Masina Anului 2011" in Romania si Croatia, trofeul "SUV-ul Anului 2011" in Romania si Trofeul Autobest 2011.

Imaginatie bolnava: BMW M5 cu... bena!... Planurile de viitor ale Lamborghini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x