Antena Căutare

Ce veste a primit Simona Halep după ce a fost testată pozitiv pentru dopaj. Descoperirea pe care a facut o unul dintre avocați

În corpul Simonei Halep s-au găsit urme de Roxadustat, o substanță interzisă recomandată pentru anemie, iar jucătoarea riscă acum o suspendare de până la patru ani. Campioana are la dispoziție 20 de zile ca să conteste decizia. Ce a descoperit, însă, unul dintre avocații români.

colaj
În corpul Simonei Halep s-au găsit urme de Roxadustat, o substanță interzisă recomandată pentru anemie, iar jucătoarea riscă acum o suspendare de până la patru ani. | Hepta

Investigaţia în cazul Simonei Halep a luat sfârșit și a fost acuzată oficial de dopaj. Anunțul inițial a fost făcut de Paul Ciucur şi Dan Mihai, singurii români din agenţia londoneză de soluţionare a litigiilor din sport, Sport Resolutions, pentru TVR.

Însă, acum, unul dintre cei doi avocați români de la tribunalul londonez a făcut o nouă dezvăluire în cazul acuzației de dopaj a Simonei Halep. Iată despre ce este vorba.

Citește și: Simona Halep este acuzată oficial de dopaj cu Roxadustat la US Open. Ce poate să facă acum sportiva în termen de 20 de zile

Ce dezvăluire a făcut unul dintre avocații români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep

Paul Ciucur a dezvăluit că Simona Halep nu a folosit „substanțe mascante", în încercarea de a ascunde folosirea Roxadustatului, potrivit Digisport.

Simona Halep a avut probleme cu tiroida, motiv pentru care a fost nevoită să ia zilnic Euthyrox. Acest medicament nu poate fi însă încadrat la „substanțe mascante", a explicat Paul Ciucur.

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante, dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii. Ar fi fost făcute publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice", a precizat Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români aleși de tribunalul Sport Resolutions, pentru Prosport, citat de aceeași sursă menționată mai sus.

Citește și: Pe ce loc se află Simona Halep în clasamentul WTA, la scurt timp de la acuzațiile de dopaj

Unul dintre cei doi avocați de la tribunalul londonez nu exclude ipoteza ca Simona Halep să fi fost ținta unei răzbunări

Așadar, acum, Simona Halep are la dispoziţie 20 de zile ca să conteste actul de acuzare sau să încheie un acord de recunoaştere. Acest acord de recunoaştere i-ar reduce suspendarea de la patru ani, cât este sancţiunea standard, la trei ani, potrivit româniatv.net.

Cei doi avocați români ai tribunalului independent Sport Resolutions au explicat că sportiva poate invoca sabotajul sau contaminarea mâncării. În plus, ce este cel mai important de notat, Paul Ciucur nu exclude ipoteza ca Simona Halep să fi fost ținta unei răzbunări.

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată.", a declarat avocatul Paul Ciucur, pentru TVR, citat de aceeși sursă.

Citește și: Adi Mutu, mesaj pentru Simona Halep în scandalul dopajului. Ce sfaturi i-a dat tenismenei

De partea cealaltă, al doilea avocat, Dan Mihai, nu exclude ipoteza contaminării prin mâncare, invocând exemplul Sarei Errani, care a scăpat cu numai zece luni suspendare. Aceasta a declarat, la vremea respectivă, că a preparat pastele în vasele folosite de o rudă, bolnavă de cancer.

„Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o.", a declarat Dan Mihai.

„Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată.", a mai afirmat Paul Ciucur.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x