- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vânzarea unei case este un proces solicitant, mai ales dacă luăm în considerare concurența mare și fluctuațiile prețurilor în funcție de sezon. Aceștia sunt doar câțiva factori care pot ridica nivelul de stres și care pot încetini procesul de vânzare al unei case.
Într-o casă, tot timpul, este nevoie de îmbunătățiri, dar și de reparații. Nu puțini sunt cei care au pus la vânzare case ce necesită îmbunătățirii, dar care nu vor să se complice cu reparațiile și atunci o scot la vânzare așa cum este.
Dacă ai și tu o casă de vânzare care are nevoie de reparații majore, iată cum o poți vinde ușor și rapid.
1. Fă un mic inventar al reparațiilor și stabilește prioritățile
Cu siguranță ai deja o imagine de ansamblu formată asupra reparațiilor de care are nevoie casa ta, însă, întotdeauna, este o idee bună să întocmești un plan cu reparațiile mici, dar și cu cele mai mari, mai costisitoare, astfel încât să îți poți stabili prioritățile.
Nu trebuie să omiți faptul că, la vizionări, va trebui să discuți cu potențialii cumpărători despre toate viciile casei și trebuie să le știi pe toate, pentru a evita orice situație în care poți pierde bani la negociere.
Cu cât lista este mai detaliată, cu atât este mai bine pentru tine. Uneori, micile îmbunătățiri pot face diferența.
2. Începe cu reparațiile mari
În stabilirea priorităților în ceea ce privește reparațiile, poți lucra cu un consultant imobiliar, care este la curent cu cerințele și ofertele pieței, sau poți lucra singur.
Revenind la reparații, important este să începi cu cele mari și importante, precum eliminarea mucegaiului, și apoi, poți continua cu reparațiile mici precum o mică crăpătură pe chiuvetă sau pe vasul de WC.
3. Ocupă-te de reparațiile care nu pot fi negociate
Unele reparații sunt extrem de importante, mai ales cele care pot afecta sănătatea persoanelor ce vor locui acolo. Pe lângă acest lucru, dacă nu te vei ocupa de ele, poți ieși în pierdere la negociere.
- Iată care sunt reparațiile care nu pot fi negociate:
- Probleme cu mucegaiul;
- Probleme cu acoperișul. Verifică să nu existe fisuri sau crăpături;
- Probele la cablurile de electricitate;
- Probleme la instalațiile și la conductele de apă;
- Probleme la fundație - crăpături sau deteriorări.
În cazul în care nu vrei să te ocupi de repararea problemelor de mai sus, există alternativă. Mai exact, poți face un calcul estimativ al cheltuielilor cu aceste reparații, în așa fel încât să știi exact cu cât vei micșora prețul de vânzare al casei.
Cumpărători pentru astfel de case există, așa că nu trebuie să îți faci griji. De cele mai multe ori, cei care investesc în astfel de case care au nevoie de reparații, sunt investitorii imobiliari. Aceștia privesc o astfel de proprietate ca pe o oportunitate de pe urma cărora pot câștiga sume frumoase de bani.
Însă, înainte de a scoate casa la vânzare, asigură-te că ți-ai stabilit foarte bine lista de priorități în ceea ce privește reparațiile casei. După ce te-ai asigurat că ai bifat totul de pe listă, urcă anunțul tău cu casa de vânzare pe Lajumate.ro.