Antena Căutare

Românii vor plăti o nouă taxă! Codul Fiscal a fost modificat în urmă cu puțin timp

Românii vor plăti o nouă taxă – una la care guvernanții au renunțat la începutul anului trecut – după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat un proiect de lege privind modificarea Codului Fiscal.

Românii vor plăti o nouă taxă – una la care guvernanții au renunțat la începutul anului trecut – după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat un proiect de lege privind modificarea Codului Fiscal.

Astfel, din data de 3 decembrie, turnurile de susţinere a turbinelor eoliene vor fi considerate clădiri, ceea ce le oferă autorităţilor locale ocazia de a colecta impozite şi taxe pentru acest tip de construcţii.

Cei care au iniţiat proiectul subliniau faptul că vechiului Cod Fiscal i-au fost aduse modificări prin care se clarifică faptul că turnurile de susţinere ale turbinelor eoliene se încadrau „în categoria clădirilor”, motiv pentru care autorităţile adminsitraţiei publice locale puteau să impună impozite şi taxe locale. Însă, în noul Cod Fiscal nu s-au luat în calcul asemenea clarificări, spun ei, transmiţând că acest lucru generează neclarităţi în stabilirea impozitelor şi taxelor locale.

Potrivit definiţei din Codul Fiscal, este clasificată drept „clădire” „orice construcţie situată deasupra solului şi/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinţa sa, şi care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalaţii, echipamente şi altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereţii şi acoperişul, indiferent de materialele din care sunt construite”, potrivit adevarul.ro.

Această definiție nu conţinea clarificări privind turnurile de susţinere a turbinelor eoliene. Astfel, prin iniţiativa legislativă, aceştia au introdus la finalul definiţiei şi propoziţia: „În categoria clădirilor se includ şi turnurile de susţinere a turbinelor eoliene”.

La finalul lunii septembrie a anului trecut, o hotărâre a Comisiei Fiscale din cadrul Ministerului Finanţelor care prevedea că stâlpii turbinelor eoliene sunt calificaţi drept „clădiri” şi supuşi, în consecinţă, impozitării, a fost anulată în premieră de Curtea de Apel.

Informație de ultimă oră despre înghețarea salariilor și pensiilor! Ce spune ministrul de Finanțe... E prăpăd în toată România. ANAF face popriri pe bandă rulantă! Și tu ești în pericol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x