Antena Căutare

Afacerile cu fazani prind aripi în România. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare

Afacerile cu fazani ating profituri record în acest an. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare. La restaurantele de top din străinătate, carnea este o delicatesă care se vinde cu zeci de euro. Şi românii au început să prindă gustul unor mâncăruri rafinate, chiar dacă sunt încă puţine localuri unde bucătarii ştiu să prepare aceste mâncăruri alese.

Afacerile cu fazani ating profituri record în acest an. Multe din păsările crescute aici îşi iau zborul peste hotare. La restaurantele de top din străinătate, carnea este o delicatesă care se vinde cu zeci de euro. Şi românii au început să prindă gustul unor mâncăruri rafinate, chiar dacă sunt încă puţine localuri unde bucătarii ştiu să prepare aceste mâncăruri alese.

La crescătoria Gherghiţa, aflată la 25 de kilograme de Ploieşti, păsările cu penaj spectaculos aduc profituri uriaşe Direcţiei Silvice Prahova. Aici de aproape 50 de ani se cresc fazani în semi-libertate.

De la cei comuni, la fazani guleraţi, japonezi sau negri. De la un an la altul, numărul lor a crescut. Acum s-a ajuns la 37.000 de exemplare. Păsările sunt crescute în condiţii speciale. Poartă ochelari, ca să nu se rănească unele pe altele, iar angajaţii le-au făcut voliere în care se pot reproduce.

Angajaţii trec printr-un filtru când intră în crescătorie, pentru a nu aduce viruşi în crescătorie. Spaţiul reproduce mediul natural în care trăiesc păsările.

Când ajung la 150 de zile şi au o greutate de un kilogram şi jumătate, fazanii sunt vânduţi. Anul acesta, cererea a fost uriaşă şi vânzările- record. Peste 3.500 de păsări. Fiecare fazan se vinde cu 45 de lei. Printre cumpărători sunt şi firme care îi trimit la export.

Carnea păsărilor este o delicatesă în restaurantele cu stele Michelin din străinătate. La Paris, o porţie de fazan rumenit cu rozmarin şi legume costă 42 de euro, iar tocăniţa de fazan cu ceapă caramelizată costă 35 de euro.

Supa de fazan cu tăieţei de casă sau fazanul la rotisor sunt preparate simple şi savuroase pe care încep să le aprecieze şi românii. Bucătarii cu imaginaţie umplu carnea cu mere, legume, verdeţuri şi o stropesc cu vin alb sau o pregătesc cu muguri de bambus şi ciuperci.

Carnea de fazan este foarte sănătoasă, bogată în proteine şi are un conţinut mic de colesterol.

Sursa: Observator.tv

Ai făcut economii? Acestea sunt cele mai bune investiții pe care le poți face... Donald Trump a decis că Statele Unite vor investiga planul Franţei de a taxa companiile de tehnologie...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x