Antena Căutare

Ambasadorul SUA la Bucuresti: "Romania nu trebuie doar sa reduca deficitul, ci si sa isi largeasca sectorul privat"

Romania nu trebuie doar sa-si reduca deficitul, asa cum i-au cerut Fondul Monetar International si alte organizatii internationale de creditare, ci si sa isi largeasca sectorul privat, afirma ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. Potrivit oficialului american, doar 22% din populatia Romaniei lucreaza, in prezent, in sectorul privat, in timp ce in alte tari, procentele sunt diferite: 43% in Germania, 40% in Slovenia si 36% in Ucraina

"Astazi, ca si in ultimii 130 de ani, prioritatea SUA este aceea de a vedea Romania devenind o democratie eficienta sustinuta de o piata libera activa, transparenta si eficienta. Pentru a reusi, Romania trebuie nu doar sa-si reduca deficitul, asa cum i-au cerut Fondul Monetar International si alte organizatii internationale de creditare, ci si sa isi largeasca sectorul privat", a declarat luni Mark Gitenstein, la sesiunea aniversara desfasurata in Aula Academiei Romane si dedicata implinirii a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si SUA.

"Din acest punct de vedere, Romania este cu doar jumatate de procent inaintea Moldovei, care abia incepe sa isi dezvolte economia de piata", a adaugat Mark Gitenstein.

Mark Gitenstein mai spune ca, dupa Revolutia din 1989, Romania, prin aderarea la NATO si Uniunea Europeana, a inceput sa isi dezvolte o economie pe care o poate sustine cu forte proprii, acesta fiind principalul scop al "deciziile dureroase" pentru care Guvernul roman si-a asumat raspunderea.

Zona euro s-ar putea destrama! Hiba: sistemul de taxe si impozite... Doar o treime din PIB merge catre pensii si ajutoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x