Antena Căutare

APDRP: 50 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri in mediul rural

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) deschide luni, 28 noiembrie 2011, o noua sesiune pentru depunerea proiectelor de finantare aferente masurii 112 'Instalarea tinerilor fermieri'din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013, fondurile nerambursabile alocate pe aceasta sesiune fiind de 50 de milioane de euro.


Aceste plafoane de finantare sunt eligibile sub rezerva aprobarii ulterioare a Comisiei Europene.

Ministerul Agriculturii a transmis Comisiei Europene in data de 14 septembrie 2011 cea de-a saptea propunere oficiala de modificare a PNDR, propunerea continand modificari substantiale ale masurii 112 'Instalarea tinerilor fermieri'. Acestea se refera la cresterea plafonului maxim al primei de instalare de la 25.000 la 40.000 euro, la modificarea sprijinului minim acordat de la 10.000 la 12.000 euro pentru o exploatatie agricola cu dimensiunea minima de 6 UDE precum si la modificarea conditiilor privind nivelul minim de pregatire profesionala a beneficiarilor masurii.

Pentru instalarea tinerilor fermieri, principiul finantarii nerambursabile este acela al acordarii unei prime de instalare. Sprijinul de instalare va fi acordat in doua transe de plata. Prima transa, intr-un procent de 60% din valoarea sprijinului pentru instalare, iar cea de a doua transa va fi de 40% din totalul sprijinului.

Depunerea proiectelor aferente Masurii 112 se va face zilnic, in perioada 28 noiembrie 2011 - 13 ianuarie 2012, la Oficiile Judetene ale APDRP, in intervalul orar 09:00 - 14:00. Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este vineri, 13 ianuarie 2012, ora 12:00.

Pentru a primi finantare nerambursabila, solicitantul trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in cadrul Ghidul Solicitantului aferent acestei masuri de finantare. Acesta se poate descarca gratuit de pe pagina de internet a APDRP.

Masura 112 'Instalarea tinerilor fermieri' se incadreaza in Axa I - 'Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier' si are ca obiective specifice cresterea veniturilor exploatatiilor conduse de tinerii fermieri, iar cele operationale vizeaza cresterea numarului de tineri agricultori care incep pentru prima oara o activitate agricola.

Citeste articolul complet pe Jurnalul

Vezi ce institutii vor primi mai multi bani de la buget in 2012!... Emil Boc: "Salariile si pensiile nu scad in 2012. Niciun roman nu va primi mai putin ca in prezent"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x