Antena Căutare

BCR a lansat un ,,Facebook“ pentru microintreprinderi

5.000 de societati s-au inscris deja pe platforma bancii, iar estimarile arata ca 50.000 de microintreprinderi vor accesa portalul Institutia de credit avea la finalul lunii martie un sold total al imprumuturilor acordate antreprenorilor de peste 2 mld. lei.



Pana in prezent, 5.000 de micro­in­treprinderi s-au inscris deja pe plat­forma bancii, iar estimarile vizeaza un numar de 50.000 de firme mici care sa beneficieze de facilitatile portalului.

,,In Romania exista peste 1 milion de antreprenori, din care aproximativ 650.000 sunt companii. Prin antre­pre­nor intelegem persoane fizice auto­rizate, profesiile liberale, companiile noi si companiile existente. Domeniul antre­prenorial este cel care se adap­teaza cel mai rapid la conditiile pietei. Platforma lansata acopera cele sase nevoi principale ale firmelor mici, res­pectiv informare - educare, formare de capital, simplificarea relatiei cu banca, consiliere, solutii de administrare de cash-flow si dezvoltarea afacerii", a precizat Sorin Mititelu, directorul segmente retail din cadrul BCR.

Acesta a mentionat ca in primul trimestru al anului numarul de cereri de creditare din partea firmelor mici s-a dublat fata de ultimele trei luni din 2010.

BCR a ajuns la finalul lunii martie la un sold al creditelor pentru microintreprinderi de peste 2 miliarde de lei, banca avand o cota de piata pe acest segment de 24%. Astfel, soldul finantarilor acordate de bancile din Romania intreprinderilor mici si mijlocii se ridica la peste 8,3 miliarde de lei, ceea ce reprezinta 8% din totalul imprumuturilor acordate persoanelor juridice.

Tot articolul, in Financiarul

Microsoft a cumparat Skype cu 8,5 miliarde de dolari... Planul Urbanistic Zonal al statiunii Mamaia a fost anulat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x