Antena Căutare

Boc ameninta angajatorii cu amenzi usturatoare

Premierul Emil Boc, ministrul interimar al Muncii, le-a transmis angajatorilor sa incheie contracte de munca saptamana aceasta, cat mai au timp, deoarece de lunea viitoare vor fi aplicate amenzi mult mai mari decat in prezent pentru munca la negru, dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, din 2 mai.

Am stabilit impreuna cu ministrul de Interne si cu ministrul de Finante un program complex de combatere a muncii la negru cu scopul de a creste numarul contractelor de munca, in subsidiar ne intereseaza amenzile si sanctiunea penala", a declarat Boc, amintind ca amenzile au crescut de patru ori in noua legislatie comparativ cu vechiul Cod al Muncii.

Premierul s-a intalnit la Ministerul Muncii cu ministrul Internelor, Traian Igas, si cu conducerea Inspectiei Muncii, pentru a discuta masurile pentru combaterea muncii la negru. Premierul a adaugat ca planul de combatere a muncii la negru va fi facut prin asezarea la aceeasi masa a reprezentantilor Inspectiei Muncii, Garzii Financiare, Ministerului de Interne, inclusiv Jandarmeriei.

Pe de alta parte, sindicalistii sunt in continuare nemultumiti de felul in care actualul Guvern a inteles sa adopte noua legislatie a muncii, fara a consulta partenerii sociali, iar sindicalistii de la Penitenciare ameninta cu proteste in perioada urmatoare daca Legea dialogului social va fi declarata constitutionala de Curtea Constitutionala si sesizeaza Organizatia Internationala a Muncii si CEDO pentru eliminarea dreptului la greva.

Sursa: Jurnalul National

Domeniul investitiilor online a devenit profitabil in Romania... Gigacaloria explodeaza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x