Căutare Live

Bucureștiul, ieftin pentru startup-uri! Ce condiții trebuie să îndeplinească antreprenorii pentru a primi finanțare

Bucureștiul a fost plasat pe locul 8 în topul celor mai mici cheltuieli necesare pentru înființarea unui business, în cadrul unui studiu la care au participat 85 de orașe din întreaga lume.

Bucureștiul a fost plasat pe locul 8 în topul celor mai mici cheltuieli necesare pentru înființarea unui business, în cadrul unui studiu la care au participat 85 de orașe din întreaga lume.

Acest lucru înseamnă că Bucureștiul este un oraș deschis celor care vor să își înființeze propria afacere cu costuri minime. Cheltuielile cu forța de muncă sunt relativ mici, chiriile pot fi negociate, iar statul acordă subvenții și ajutoare financiare celor care vor să pornească la drum pe cont propriu.

Anul acesta, guvernul a decis să acorde finanțări antreprenorilor români care vor să își pună pe picioare propria afacere, dar nu au suficiente resurse pentru a-și pune ideile în practică. Procesul de accesare a banilor este destul de simplu: un antreprenor își înființează propria firmă, apoi accesează un astfel de credit-punte, pentru a-și acoperi cheltuielile până la primirea tranșelor de ajutor nerambursabil. Practic, antreprenorul nu plătește rate, dar beneficiază de bani, după cum a precizat și ministrul pentru Mediul de Afaceri.

”Prin introducerea creditului-punte, noi avem asigurat faptul că aceste dosare vor intra la finanțare într-un termen foarte scurt. Nu mai trebuie să așteptăm în acest moment nici rectificarea bugetară, pentru că avem credite de angajament și în conformitate cu legea avem spațiu bugetar pentru a contracta.

Mai departe, banca va acorda acest credit-punte ca un fel de mecanism bullet, adică un credit-bulă și nu există rate, nu se plătesc rate de către beneficiari. Toți beneficiarii care iau credit punte să înțeleagă: nu aveți rate lunare! Veți închide acel credit atunci când, după cererea de rambursare, va fi făcută o certificare de către colegii noștri de la instituțiile de implementare”, a declarat ministrul.

De asemenea, spre deosebire de anii precedenți, antreprenorii nu trebuie să mai garanteze pentru credite cu bunurile lor personale și nici nu trebuie să facă dovada că au o anumită sumă cerută de stat pentru finanțarea IMM-urilor. Ministrul pentru Mediul de Afaceri a confirmat și că se încearcă scurtarea pe cât de mult posibil a timpului de așteptare între momentul în care este depus dosarul pentru finanțare și cel în care li se aprobă cererea.

”Acest credit-punte va fi total diferit față de ce am avut până acum. Beneficiarii care intră la finanțare nu vor fi obligați sub nicio formă să garanteze cu bunuri personale. Pentru acest lucru avem parteneriatul cu Fondul de garantare pentru IMM.

Nu vor aștepta finanțarea după ureche, adică nu vei merge să depui un dosar la partenerul de implementare și să mai treci încă o dată prin acel întreg proces de analiză și de respingere în cazul în care ar fi vorba de o respingere. Toți cei care vor avea acordul de finanțare semnat vor putea merge la partenerii de implementare în baza acestui acord, va exista un termen între o săptămâna și două săptămâni pentru a primi acea sumă direct în cont, pentru ca cei care au acordul de finanțare să poată începe implementarea proiectelor cât mai repede”, a spus ministrul, potrivit Startupcafe.

Ce condiții trebuie să îndeplinească antreprenorii

Programul Start-up Nation demarat în 2017 le permite tinerilor antreprenori să acceseze sume de până la 200.000 de lei, însă există câteva condiții pe care statul le pune afaceriștilor.

Prima condiție este ca antreprenorii să nu mai fi avut o afacere până în prezent sau să nu mai fi fost acționari într-o firmă, urmând să-i avantajeze pe cei aflați la început de drum. De asemenea, companiile care primesc finanțare sunt obligate să creeze cel puțin un loc de muncă, o condiție mai puțin restrictivă ca în alți ani, când se cerea crearea a minimum două locuri de muncă.

Sunt avantajate companiile care vor intra pe piață în domeniul IT, cele de producție, de inovație, precum și cele care creează un număr cât mai mare de locuri de muncă. Antreprenorii care au mai accesat în trecut bani de la stat pentru afaceri nu sunt eligibili în program.

Citește și
colaj de imagini cu icoana sfintei filofteia, un preot, cartea sfanta si o femeie care se inchina
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole

Așadar, este de așteptat ca aceste măsuri să ducă la creșterea numărului de antreprenori din România, la o dezvoltare a firmelor românești, precum și la crearea unor noi locuri de muncă în unele dintre cele mai competitive domenii de pe piața actuală.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Halfpoint

România, locul 2 în lume la emigrație. Cum s-a ajuns aici și care sunt soluțiile... Din toamnă cresc ratele. Leul continuă să se deprecieze în faţa monedei europene...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri