Antena Căutare

Bursele din toata lumea, din nou intr-o perioada de instabilitate. Sefii institutiilor economice: "Lumea este in pericol"

Bursele din toata lumea au intrat din nou intr-o perioada de instabilitate. Indicele Dow Jones a pierdut 3,5 procente in timp ce pietele europene au scuzut cu pana la 5%. Raspunsul sefilor institutiilor economice a venit imediat si nu este unul linistitor: "Lumea este in pericol" este concluzia lor.


Primul avertisment a venit din partea sefului Bancii Mondiale.

"Lumea se afla intr-o periaoda periculoasa. In 2008, multi oameni au spus ca nu au vazut criza venind. Acum, liderii nu mai au nicio scuza. In timpuri periculoase este nevoie de oameni curajosi"

Pe de alta parte, directorul FMI, Christine Lagarde sustine ca o politica economica dura si coerenta este singura varianta ramasa.

"Trebuiesc luate masuri pe termen mediu si lung, bine ancorate cu scopul de a restabili situatia finantelor publice prin reducerea deficitului, stabilizarea datorie si reducerea ei treptata"

Un alt avertisment a venit de peste ocean, din partea sefului Trezorariei Statelor Unite.Timothy Geithner a declarat ca cele mai mari pericole pentru economia mondiala sunt reprezentate de neintelegerile politice de la Washington si de criza datoriilor din Europa.

Actualele probleme finaniciare vor fi discutate duminica in cadrul summitului G20, de la Washington. La intalnire vor participa ministrii de finante, guvernatorii bancilor centrale dar si oficilai ai Fondului Monetar si ai Bancii Mondiale.

foto: crisisboom.com

Pretul petrolului continua sa piarda teren... Mihai Tanasescu: "Sistemul financiar din Romania nu va fi afectat de turbulentele din Grecia"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x