Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Case mai scumpe din 2019. Primul efect al modifcării programului Prima Casă

O familie într-o casă mai scumpă. Primul efect al modifcării programului Prima Casă va fi chiar majorarea preţului pe metrul pătrat construit, se tem analiştii. Tot ei avertizează că va creşte şi gradul de îndatorare a populaţiei la bănci. Explicaţia e simplă: noile condiţii sunt atât de atractive pentru cei care îşi caută o locuinţă, încât se aşteaptă o explozie a cererii.

O familie într-o casă mai scumpă. Primul efect al modifcării programului Prima Casă va fi chiar majorarea preţului pe metrul pătrat construit, se tem analiştii. Tot ei avertizează că va creşte şi gradul de îndatorare a populaţiei la bănci.

Explicaţia e simplă: noile condiţii sunt atât de atractive pentru cei care îşi caută o locuinţă, încât se aşteaptă o explozie a cererii. Deja unii dezvoltatori care pregătesc mai multe proiecte nu exclud ca, din toamnă, să majoreze preţurile de achiziţie mai ales că, spun ei, şi costurile cu materialele de constrcţie sunt tot mai mari.

Programul "O familie, o casă" va schimba radical modul în care se vor acorda creditele garantate de stat pentru achiziţia unei locuinţe. Se vor impune dobânzi fixe, de maximum 5,5% pe an, în condiţiile în care acum ele sunt variabile şi se calculează în funcţie de Robor la trei luni. Valoarea maximă a creditului creşte şi ea la aproximativ 120 de mii de euro, comparativ cu 66.500- cât este în prezent. Şi nu asta nu e tot.

Recomandari