Antena Căutare

Cel mai mare parc solar din Romania se deschide saptamana viitoare, la Isaccea

Cel mai mare parc solar din Romania, cu o capacitate de 8,75 MW, va fi pus in functiune saptamana viitoare, la Isaccea, informeaza Mediafax. Energia produsa de Centrala Fotovoltaica Isaccea va asigura consumul a 4.000 de gospodarii.

In Romania sunt instalate panouri fotovoltaice cu o putere cumulata de 13,1 MW, iar anul viitor ar urma sa fie construite alte unitati, de aproape 100 MW. Unul dintre acestea, cu o putere instalata de 12 MW, va incepe sa produca in primele zile din 2013, in Mehedinti, in urma unei investitii de 16,5 milioane de euro.

Companiile investesc in energia produsa in panourile fotovoltaice atrase de sprijinul acordat de stat prin sistemul certificatelor verzi. Certificatele verzi sunt acordate gratuit producatorilor de energie regenerabila, care le vand furnizorilor, obligati de legislatie sa le achizitioneze in cote anuale.

Astfel, producatorii de energie regenerabila castiga de doua ori, prin vanzarea electricitatii si prin comercializarea certificatelor verzi. Costul de achizitie a certificatelor verzi este transferat de catre furnizori in facturile emise clientilor finali.

Parcul solar va fi pus in functiune de firma Ra-Ra Parc din Brasov, detinuta de trei persoane fizice - Emil Morariu (40% din partile sociale), Doru Alin Plopeanu si Razvan-Constantin Neamtu (fiecare cu 30%). Contractorul general al proiectului este compania germana Gehrlicher Solar.

Sursa: Antena3.ro

Cum are Libia are o crestere economica de 122% in 2012... Romanii au cheltuit milioane de euro de Black Friday...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x