Criza financiară e istorie! Românii au cheltuit peste 40.000.000 de euro pentru vacanțele de Revelion

 

În jur de 155.000 de români şi-au petrecut Revelionul în staţiunile din ţară, în creştere cu 7% faţă de anul trecut, cheltuind aproximativ 155 de milioane de lei (34,4 milioane euro), cu 8% mai mult comparativ cu anul precedent, potrivit datelor estimative anunţate marţi de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). 

De asemenea, în străinătate au călătorit prin intermediul agenţiilor de turism, pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă din acest an, aproape 10.000 de români, în creştere cu 22%.

Aceştia au cheltuit în afara ţării, doar pentru servicii turistice, peste 6 milioane euro, sumă cu 23% mai mare faţă cea din anul anterior.

Chiar dacă sfârşitul de an a fost marcat de evenimente politice, economice şi sociale atât pe plan intern, cât şi extern, acestea nu i-au mai afectat pe turiştii români la fel ca în anii anteriori, ceea ce a determinat creşterea circulaţiei turistice în preajma sărbătorilor de iarnă”, a menţionat FPTR, după cum anunță news.ro.

  • Destinaţiile din România au continuat să fie cele mai preferate, tendinţă care se va păstra pe tot parcursul anului 2017, pe fondul turbulenţelor internaţionale şi a siguranţei pe care o oferă România ca destinaţie de vacanţă, susţin jucătorii din turism.

Evenimentele din ultima parte a acestui an nu au influenţat turiştii români şi nu au existat săderi pentru rezervările de Revelion în staţiunile din ţară, comparativ cu anul trecut. Ca de obicei, destinaţiile cu tradiţie au fost arhipline, înregistrându-se la nivel naţional o creştere a numărului de turişti cu 7% faţă de anul trecut”, a precizat patronatul.

Peste 29.000 de români au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în staţiunile balneare, în creştere de 3,5%, fata de anul trecut. Creşteri s-au înregistrat şi în Delta Dunării, dar nu şi pe litoral.

  • În continuare, cel mai mare număr de locuri vândute de Revelion se înregistrează în turismul rural. Astfel, 55.000 de turişti au preferat să-şi petreacă noaptea dintre ani la pensiuni, în creştere cu 5% faţă de anul trecut.
facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe