Antena Căutare

Cum alegem terenul pentru casă. 5 sfaturi utile pentru a economisi bani

Alegerea terenului este o componentă extrem de importantă pentru întregul proces de construire a casei. Iată 5 sfaturi utile pentru a economisi bani.

Alegerea terenului este o componentă extrem de importantă pentru întregul proces de construire a casei. O alegere nepotrivită poate aduce după sine costuri suplimentare mari. De aceea, este ideal să fii precaut atât la alegerea terenului, a locației, utilităților, dar și a documentelor.

1. Locația - în primul rând trebuie să te gândești dacă îți dorești să locuiești în oraș, sau undeva la periferie, mai departe de agitația orașului.

Dacă optezi pentru prima variantă, cu siguranță, costurile vor fi mai ridicate, însă vei avea mai multe avantaje precum: mijloace de transport și, implicit, distanța mai mică până la școală sau grădiniță, magazine, supermarket-uri ușor accesibile și așa mai departe. Însă dacă optezi pentru cea de-a doua variantă, costurile vor fi mai reduse iar asta înseamnă că vei putea folosi banii pentru construcția casei sau pentru a cumpăra finisaje de cea mai bună calitate.

Verifică dacă terenul de vânzare este intravilan sau extravilan.

2. Prețul - unul dintre cei mai importanți factori de decizie. Este bine de știut că un teren ieftin nu este întotdeauna cel mai bun, însă nici cel mai scump nu oferă garanția unui teren foarte bun. De aceea trebuie să verifici calitatea acestuia înainte de a bate palma, lucru care ne trimite către cel de-al treilea pas.

3. Verificarea terenului - pentru a evita eventualele pagube materiale este bine să apelezi la specialiști în vederea întocmirii unui studiu geotehnic pentru terenul de vânzare pe care l-ați luat în vizor. Deși acest lucru implică niște costuri suplimentare, așa cum am mai menționat mai sus, vă poate salva, pe viitor, de niște pagube materiale.

Un alt lucru pe care este bine să îl faci este să soliciți la Primărie Certificatul de Urbanism de informare din care să reiasă: regimul economic, tehnic, dar mai ales juridic al terenului, dar și starea acestuia din punct de vedere urbanistic. Acest certificat vă poate răspunde la multe întrebări despre: starea terenului, dacă este intravilan sau extravilan, dacă există restricții de ridicare a construcției și așa mai departe.

4. Suprafața terenului - pentru a avea un minim de confort terenul este bine aibă în jur de 1.000 metri pătrați. Astfel, pe lângă construcția casei, vei mai avea spațiu și pentru o grădină sau o mică livadă cu pomi fructiferi, viță de vie, etc.

Cu toții avem tendința de a suprasolicita spațiul pe care îl avem la dispoziție, însă este indicat și recomandat să ne limităm la construcția unei case care corespunde nevoilor reale pe care le avem.

5. Vecinii - încearcă să cunoști vecinii înainte de a achiziționa terenul și astfel poți evita asumarea unor riscuri financiare inutile. Verifică cât sunt de înalte și la ce distanță de tine se află casele/construcțiile vecinilor.

Acum că ai toate datele necesare și știi la ce trebuie să fii atent când pornești în căutarea unui teren de vânzare, noi am pregătit și câteva exemple de terenuri de vânzare pe care le găsești pe HomeZZ.ro.

De exemplu, teren de vânzare în Brașov, situat în centru, cu suprafața terenului de 1.000 m², dotat cu utilități precum: apă, gaze, curent și canalizare, amplasat într-o localitate dezvoltată unde poți beneficia de școli și grădinițe, supermarket-uri, farmacii, plus multe altele, iar prețul este de 31.500 de euro.

Pe HomeZZ.ro găsești teren de vânzare în București, cu o suprafață de 1.200 m², prevăzut cu apă, canalizare, curent și gaze, situat la doar 350 de m de gura de metrou, iar în imediata apropiere ai magazine, școli și grădinițe, centre comerciale și așa mai departe. Prețul pentru acest teren de vânzare este de 360.000 de euro.

Descoperă toate ofertele de pe HomeZZ.ro cu terenuri de vânzare, atât din București, dar și din alte zone ale țării.

Cum să-ți găsești un nou loc de muncă în 5 pași... Gigantul Alibaba Group va permite firmelor mici din Statele Unite să îşi vândă produsele pe platforma sa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x