Astfel, pe pagina de internet a serviciului de informatii cu sediul in Virginia pot fi citite pagini intregi cu cifre despre plaiurile mioritice.
Datele economice, actualizate pentru anul 2010, sunt foarte multe si cuprind practic toate aspectele si indicatorii economici ce pot fi cuantificati pentru o tara. De aici, cine este interesat, poate afla de la valoarea Produsului Intern Brut pana la numarul somerilor sau rezerva in aur si valuta a Bancii Nationale.
Teoretic, datele economice prezentate de CIA ar trebui sa fie cat mai corecte, avand in vedere importanta locului unde sunt centralizate.
De cealalta parte, stau marturie cifrele oficiale prezentate de autoritatile romane, care se presupune ca sunt la fel de corecte si obiective. Problema e ca, nu de putine ori, oficialii de la Bucuresti au fost acuzati de presa sau de societatea civila ca manipuleaza cifrele fie in scop electoral, fie de natura economica. De exemplu, anul trecut guvernantii au anuntat ca in Romania numarul somerilor a scazut, cand realitatea era evident alta.
De fapt, numarul de someri scazuse pentru ca multi au iesit din sistemul de evidenta din simplul motiv ca le-a expirat perioada de somaj.
Potrivit datelor CIA, anul trecut rata somajului in Romania a fost de 8,2%, ceva mai mare decat cifra oficiala de 6,8%. Singura cifra asemanatoare este valoarea exporturilor romanesti in 2010.
Tot articolul, in Financiarul
Refinantarea, noua tendinta in procesul de creditare... Contractul pentru metroul din Drumul Taberei se semneaza astazi...