Antena Căutare

De ce a amânat ANAF depunerea Declarației Unice și care este noul termen

De ce a amânat ANAF depunerea Declarației Unice și care este noul termen de depunere a Declarației Unice.

De ce a amânat ANAF depunerea Declarației Unice și care este noul termen
ANAF declaratia unica 2019

De ce a amânat ANAF depunerea Declarației Unice și care este noul termen de depunere a Declarației Unice.

ANAF a amânat depunerea Declarației Unice și a formularului 230, potrivit unui proiect de ordonanța de urgență pus în dezbatere publică de Ministerul de Finanțe. Potrivit documentului, termenul limită până la care pot fi depuse cele două formulare este 31 iulie 2019.

"În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, se proroga până la data de 31 iulie 2019 inclusiv. În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru depunerea formularului 230-Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii-se proroga până la data de 31 iulie 2019 inclusiv", se arată în proiectul de ordonanța de urgență.

ANAF a amânat depunerea acestor declarații fiscale prevăzute inițal la data de 15 martie pe fondul funcționării defectuase a SPV (Spațiul Virtual Privat), dar și a site-ului Fiscului, Spre exemplu, zilele trecute SPV a fost blocat, astfel că mulți nu au putut accesa serviciul ANAF.

"În scopul evitării riscului neconformarii de către anumite categorii de contribuabili care au obligația să completeze și să depună, până la data de 15 martie 2019 inclusiv, formularul-Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice și formularul 230-Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii.

Pentru evitarea unor blocaje în ceea ce privește îndeplinirea obligațiilor declarative ale contribuabililor persoane fizice, ținând cont de faptul că începând cu anul 2019, Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice se depune numai în format electronic, ceea ce presupune înregistrarea contribuabililor în Spațiul Privat Virtual, se impune prorogarea termenului până la care contribuabilii persoane fizice trebuie să își îndeplinească obligațiile declarative și de plată a impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale", se arată în document.

În plus, cei care ar fi beneficiat de bonificația de 5% pentru că au depus declarația unică electronic până la 15 iulie 2018 și plăteau integral până la 15 martie anul acesta contribuțiile și impozitul pentru 2018, vor beneficia de reducere dacă plătesc integral aceste dări până la 31 iulie 2019.

Declarație Unică ANAF 2019. Cum se depune și cum arată noul formular

Declarația Unică ANAF 2019. Cum te înregistrezi în SPV, Spațiu Privat Virtual ANAF

Cine trebuie să depună Declarația 230

Aceasta completează și se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România, în următoarele situații, după caz:

a) dispun asupra destinației sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult;

b) dispun asupra destinației sumei reprezentând 2% din impozitul anual pe
veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii;

c) dispun asupra destinației sumei reprezentând 3,5% din impozitul anual pe
veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

Formularul se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din
salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.

Citește și: Declarația unică ANAF 2019. Noi măsuri privind declarația unică și formularul 230. Când trebuie depuse

Ajutor de la stat! Românii primesc mii de lei, cu o singură condiție! Ce trebuie să faci... A apărut lista cu românii care vor primi pensii mai mari! Ce sporuri au și cât vor câștiga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x