Antena Căutare

Doi americani de origine libaneza, pusi sub acuzare pentru fraudarea CFR Mesagerie

DIICOT a anuntat punerea sub acuzare a cetatenilor americani de origine libaneza Hassan si Mehdi Awdi, alaturi de alte doua persoane, pentru fraudarea CFR Mesagerie. De asemenea, cei doi sunt anchetati si pentru pagubirea societatii Rodipet SA cu 35,5 milioane de euro.

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Awdi Hassan, cetatean libanez si american, Awdi A. Mehdi, cetatean american, Iordan Badeanu si Bassam Istanbouly, cetatean libanez, care sunt acuzati ca, avand functii de conducere in cadrul SC Expeditie, Mesagerie, Bagaje, Coletarie, Valori banesti si Corespondenta la CFR Mesagerie SA, precum si in cadrul altor societati comerciale, au comis infractiuni de delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

De asemenea, conform rechizitoriului "intentia membrilor gruparii a fost aceea de a falimenta SC CFR Mesagerie SA, prin transferarea tuturor activelor catre alte societati comerciale pe care invinuitii le controlau, astfel incat sa nu se respecte obligatiile asumate prin contractul de privatizare al SC CFR Mesagerie SA precum si in vederea obtinerii unor beneficii financiare substantiale. In acest scop, invinuitii au procedat la incheierea de contracte fictive de prestari de servicii, o parte dintre acestea antedatate, in baza carora au fost inregistrate in contabilitatea SC CFR Mesagerie SA facturi fiscale reprezentand cheltuieli avand la baza operatiuni nereale, metoda prin care s-a realizat atat sustragerea de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul de stat cat si insusirea in mod nelegal a activului patrimonial al societatii".

Romania ocupa ultimul loc in UE la exporturile pe cap de locuitor... Yahoo! a actionat in judecata site-ul de socializare Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x