Antena Căutare

Dosarul Bancorex: Statul, incapabil sa recupereze creante de un miliard de dolari. Vezi de ce!

Guvernul nu poate recupera peste un miliard de dolari din creantele Bancorex, invocand argumente, potrivit informatiilor dezvaluite in cadrul emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena3, precum lipsa banilor pentru deplasari, plicuri postale si timbre.

Procesul de recuperare a creantelor fostei banci de comert exterior treneaza din 1999, cand Guvernul a decis fuziunea prin absorbtie a Bancorex de catre Banca Comerciala Romana, ca solutie de salvare a Bancorex, cea mai mare banca de la acea vreme.

Drepturile si obligatiile BCR rezultate din activitatea desfasurata de Bancorex pana la radierea din Registrul Comertului au fost preluate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), transformata ulterior in Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), institutie care a fost mandatata de Guvern sa recupereze credite neperformante in valoare totala de 1,7 miliarde dolari contractate de la Bancorex de 959 societati comerciale.

La zece ani de la inceperea procedurilor de recuperare a creantelor Bancorex, statul incerca inca sa recupereze 1,1 miliarde dolari de la 647 firme, iar situatia nu s-a imbunatatit nici in intervalul ianuarie 2009-septembrie 2011.

Un document oficial releva faptul ca Guvernul nu a reusit in aceasta perioada sa incaseze decat 725.882 dolari din recuperarea creantelor neperformante preluate de la Bancorex.

Foto: bzi.ro

Cresc tarifele la gaze si electricitate!... Miliardarii Elvetiei: Vezi cine sunt ei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x