Antena Căutare

Emil Boc: Este posibila o noua criza mondiala

Un al doilea val al crizei economice mondiale este posibil, iar Romania spera ca UE va putea rezolva problemele din zona euro si va gasi solutii pentru Italia si Grecia, a declarat premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Primul ministru mai spus ca, in prezent, Guvernul de la Bucuresti nu are in vedere noi masuri de austeritate.

"Un al doilea val al crizei este posibil, speram ca Uniunea Europeana sa aiba capacitatea de a rezolva problemele din zona euro. Sunt convins ca vor fi gasite solutii pentru Italia, ca si pentru Grecia, cu masuri dure de austeritate", a spus Boc, la un post de televiziune.

Premierul a aratat ca Romania beneficiaza in prezent de stabilitate macroeconomica si a sustinut ca Guvernul de la Bucuresti nu are in vedere adoptarea altor masuri de austeritate.

Boc a declarat anterior ca Guvernul si Banca Nationala a Romaniei monitorizeaza atent situatia din Italia, sperand ca aceasta sa ramana sub control. Autoritatile de la Bucuresti, a spus Boc, au avantajul ca si-au facut inca de anul trecut "temele" pentru a asigura echilibrul bugetar si stabilitatea financiara.

Italia incearca sa impiedice cresterea datoriei publice peste nivelul actual, de circa 120% din Produsul Intern Brut (PIB), a doua din zona euro ca procent dupa cea a Greciei.

Fondul Monetar International cere Italiei "masuri decisive" pentru reducerea datoriei publice si considera ca planurile de reducere a deficitului bugetar cuprind asteptari prea optimiste privind impactul ajustarii fiscale asupra cresterii economice.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Declaratia de avere a lui Mugur Isarescu: Conturi cu 1 dolar, 10 centi si 4,32 lei... Dobanzile la creditele in lei ar putea scadea in urmatoarea perioada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x