Antena Căutare

FMI cere liberalizarea preturilor la gaze si energie electrica

Pretul gazelor creste pentru firme, ceea ce va duce la scumpiri in lant. Anuntul a fost facut de ministrul Economiei, Ion Ariton, dupa intalnirea cu delegatia FMI. Ministrul a vorbit despre liberalizare, dar asta in traducere inseamna chiar scumpire.

"Ne solicita reverificarea preturilor. (...) Preturile sa fie liberalizate, si in cursul acestui an sa ne prezentam cu o noua forma de calcul, ca sunt probleme", a declarat Ariton dupa discutii de aproape doua ore cu reprezentantii FMI.

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), institutie care are rolul de a stabili preturile la energie si gaze, a anuntat in 2010 ca va comanda un studiu referitor la impactul renuntarii la preturile reglementate ale gazelor si electricitatii.

ANRE obliga aproape toti producatorii de electricitate din Romania sa aloce o parte a productiei pentru consumul populatiei, la preturi stabilite de Autoritate. In acelasi timp, gazele produse de OMV Petrom (SNP) si Romgaz Medias, au preturi de productie stabilite de ANRE.

O misiune FMI - CE se afla la Bucuresti in aceste zile pentru a saptea evaluare a acordului stand-by. Va fi analizata indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010. De asemenea, vor fi negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia in data de 8 februarie.

Sursa: Antena3

Leul se depreciaza iar in fata euro... Romania, pe locul al 6-lea intre cele mai mici rate de neangajare. Somaj de 7,3% in trimestrul al treilea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x