Antena Căutare

Imobiliare: Datoriile dezvoltatorilor au stimulat preluarea mallurilor

Companiile din retail si logistica au scos pe plus piata tranzactiilor cu proprietati comerciale. Pe segmentul industrial, volumul investit a crescut cu 36% la noua luni.

Volumele tranzactionate pe seg­men­tele industrial si retail au crescut cu 36%, respectiv 56% la noua luni, insa majo­ri­tatea contractelor care au prevazut trans­fer de proprietati comerciale (birouri, spa­tii comerciale, hale) in acest an au fost fie proiecte care au intampinat dificultati in a-si onora plata datoriilor, acorduri in­cheiate in anii anteriori, intelegeri intra­grup, fie tranzactii cu sume nominale.

In aceasta situatie s-au aflat toate cele patru tranzactii mari (de peste 30 mil. euro) incheiate de la inceputul anului in Romania si care totalizeaza peste 145 mil. euro: NEPI-Avrig 35, Arcadom-Atrium Cen­ters, Immofinanz-TriGranit si afacerea Tiago Mall.

NEPI-Avrig 35

Fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a platit 20,94 mil. euro grupului Avrig 35 pentru spa­tiile ocupate de Auchan si Bricostore in cadrul centrului comercial Iris Shopping Pitesti. Suma totala a platilor realizate de NEPI a fost de 39,9 milioane de euro, aceasta incluzand si datoria preluata de la dezvoltator.

Cele doua unitati genereaza venit net anual de 4,67 mil. euro, potrivit unui anunt al NEPI pe bursa lon­doneza. Fondul a fost, de altfel, si la originea celei mai mari tranzactii consemnate anul trecut in Romania, cand a cumparat cu 63 mil. euro European Park Braila aflat in proprietatea BelRom. De mentionat ca din consiliul director al NEPI fac parte, pe langa Dan Pascariu (presedintele Uni­Cre­dit Tiriac Bank), Martin Slabbert (Ma­na­ging Director NEPI) si Steven Van Den Bossche, cofondatorul BelRom.

La sfar­si­tul anului 2009, valoarea portofoliului detinut de NEPI era de 146 de mil. euro, totalizand 140.000 mp GLA (inchiriabili).

OUG 50: Bancile nu mai pot inventa comisioane noi... Batalie pe posturi grele din energie. Miza: controlul curentului ieftin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x