Antena Căutare

INS: Producţia industrială a scăzut în noiembrie 2019 cu 5,6%, ca serie brută, faţă de 2018

În luna noiembrie 2019, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 2,8% ca serie brută şi cu 0,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor anunţate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS), care precizează că, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută, cât şi caserie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,6%, respectiv cu 7,7%.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială a scăzut cu 2,2% ca serie brută şi cu 3,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

"În luna noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 2,8%, ca urmare a scăderilor industriei prelucrătoare (-4,1%) şi industriei extractive (-3,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 7,1%", informează INS.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,2%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-1,8%) şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,3%).

Industria prelucrătoare a rămas la acelaşi nivel, arată datele INS.

"Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 5,6%, din cauza scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,5%), industria extractivă (-5,5%) şi industria prelucrătoare (-5%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 7,7%, ca urmare a scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,1%), industriei extractive (-5,4%) şi industriei prelucrătoare (-4,6 %)", arată INS.

În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, comparativ cu perioada similară din 2018, producţia industrială (serie brută )a fost mai mică cu 2,2%, ca efect al scăderilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,7%), industria extractivă (-2,7%) şi industria prelucrătoare (-1,9%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 11 luni din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, a scăzut cu 3,3%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 3,6%, industria extractivă cu 2,7% şi industria prelucrătoare cu 2,3%.

Sursa : news.ro

Centrul de Soluţionare a Litigiilor în domeniul Bancar anunţă două cazuri record: O bancă şterge datorii de aproape 300.... Globalworth a devenit acţionar unic al companiei care deţine clădirea Renault Bucharest Connected...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x