Antena Căutare

Jeffrey Franks, dupa demisia lui Emil Boc: "Acordul Romaniei cu FMI continua"

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat ca anuntul demisiei premierului Emil Boc nu va schimba nimic in acordul Romaniei cu Fondul Monetar International, relateaza Reuters, citat de Mediafax.

"Nu vad niciun motiv pentru care acest eveniment ar avea vreun impact asupra acordului. Ne asteptam ca acordul sa continue", a afirmat Franks.


Jeffrey Franks a declarat duminica, la conferinta de presa de la sfarsitul misiunii, ca se asteapta ca orice nou guvern, inainte sau dupa alegeri, va continua sa aplice reformele convenite in cadrul acordului cu insitutiile financiare internationale.

"Ne asteptam ca orice guvern vine sa avem un partener bun de discutii", a mai spus Franks.

Reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale au incheiat duminica cea de-a patra misiune de evaluare a acordului preventiv cu Romania. Oficialii au recomandat eliberarea unei noi transe, de aproximativ 500 milioane euro.

foto: Intact Images

Capital Economics: Romania, vulnerabila in fata crizei din cauza incertitudinii politice de la Bucuresti... Leul se apreciaza la inceputul saptamanii. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x