Antena Căutare

Legea creditului la bancă afectează datornicii. Cămătarii câştigă

Proiectul legii plafonării dobânzilor la credite a fost aprobat săptămâna aceasta în Senat. Acesta vizează limitarea dobânzilor la împrumuturile în lei. Specialiștii care au participat la un eveniment organizat de Finmedia susțin că legea afectează consumatorii, în special pe cei cu un venit mic.

Proiectul legii plafonării dobânzilor la credite a fost aprobat săptămâna aceasta în Senat. Acesta vizează limitarea dobânzilor la împrumuturile în lei. Specialiștii care au participat la un eveniment organizat de Finmedia susțin că legea afectează consumatorii, în special pe cei cu un venit mic.

Un studiu al Comisiei Europene transmis de BNR arată că UE este împărţită în două în privinţa plafonării dobânzilor la credite.

Avocatul Gabriel Biriș este de părere că proiectul de lege privind plafonarea dobânzilor la credite este „o imensă tâmpenie”. „Ce este dobânda de fapt? Este prețul banilor și atunci când reglementezi prețul banilor prin lege înseamnă că poți limita prețul oricărui produs", a declarat Biriș.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit economica.net, cei care au salariul minim sunt mai vulnerabili și vor avea de suferit.

Despre legea creditului la bancă a vorbit și Horia Braun, economist șef al BCR, care a declarat că „un alt efect pervers poate fi dat de cei care au astăzi credite la dobânzi mai mici, dacă apare această lege, ei se vor împrumuta și mai mult, creând riscul de supraîndatorare".

CURS VALUTAR, 23 februarie. Leul se depreciază. Vezi EURO... VOUCHERE DE VACANTA 2018. Toţi angajaţii de la stat vor pleca pe gratis în concediu. Când se dau TICHETE DE VACANTA 2018...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x