Antena Căutare

Marii broadcasteri europeni mizeaza pe cresterea veniturilor din publicitate si online

Avansul pietei de publicitate la TV in Europa de Vest, implementarea unor planuri de reducere a costurilor si a unor noi modele de afaceri au constituit motoarele dezvoltarii afacerilor. RTL Group a finalizat anul fiscal 2010 cu un profit mai mare cu 10%, peste asteptarile initiale, pentru 2011 estimand in continuare majorarea indicatorilor financiari.

Cel mai mare broadcaster european, RTL Group, sub umbrela Bertlesmann, a anuntat pentru anul fiscal 2010 cresterea indicatorului EBITA (castig inainte de dobanzi , taxe si amortizare) cu aproximativ 40% fata de 2009, pana la circa 1,1 mld. euro.

Oficialii companiei au decla­rat ca valoarea EBITA inregistrata le-a depa­sit asteptarile cu aproximativ 10%. RTL Group anunta majorarea veniturilor cu 8,4%, pana la 5,59 mld. euro, pe seama re­ve­nirii pietei de pu­bli­citate la TV din Europa de Vest.

Veniturile totale din pu­bli­citatea online a grupului au fost de ase­­menea pe plus, cu 41%.

In acelasi timp, platformele online ale RTL Group si ofertele video on demand din Europa au adunat peste 1,4 miliarde de vizionari video, in crestere cu 46% fata de 2009, anunta grupul german.

Tot articolul, in Financiarul

Leul s-a depreciat usor in raport cu euro. Vezi cursul BNR!... Domeniul investitiilor online a devenit profitabil in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x