Ministrul Fondurilor Europene anunţă "creşterea până la un miliard de euro a sumei alocate relansării operatorilor economici"

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat creşterea până la 1 miliard de euro a sumei alocate relansării operatorilor economici - bani europeni şi fonduri de la buget- în urma negocierilor cu Comisia Europeană, suma fiind complementară lansărilor de proiecte ce se au în vedere pentru încurajarea antreprenoriatului în economia post pandemică.

Suplimentar vor fi lansate şi apelurile de proiecte deja prevăzute din programele operaţionale.

"Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat în premieră creşterea până la 1 miliard de euro a sumei alocate relansării operatorilor economici", a informat ministerul.

În cadrul dezbaterii online găzduite de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) au fost detaliate cele patru instrumente negociate cu Comisia Europeană, ce sunt în curs de analiză în Guvern.

"Granturi în valoare de 10% din cifra de afaceri destinat capitalului de lucru necesar finanţării activităţilor curente, cum sunt stocurile. Vouchere de consum, inclusiv cele de turism, pentru digitalizare sau pentru servicii. Subvenţionarea salariilor pentru persoanele aflate în şomaj tehnic, măsură ce va acoperi până la 50% din costurile salariale, odată acceptată propunerea de Comisia Europeană. Sprijinirea investiţiilor sub forma schemelor de ajutor de stat, valoarea maximă fiind de 800.000 euro pentru fiecare IMM", arată ministerul.

În premieră, se are în vedere implicarea băncilor în evaluarea proiectelor europene.

"Ajutorul pus la dispoziţia IMM-urilor a fost de 500 de milioane de euro, apoi s-a vehiculat în spaţiul public suma de 750 de milioane iar astăzi putem spune că, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, am obţinut o sumă totală de 1 miliard de euro, inclusiv sprijin din bugetul de stat”, a declarat ministrul Boloş în intervenţia online.

Suma de 1 miliard este complementară lansărilor de proiecte ce se au în vedere pentru încurajarea antreprenoriatului în economia post pandemică.

De asemenea, ministrul Marcel Boloş a anunţat că va avea consultări cu mediul bancar pentru a concepe un mecanism în premieră în România.

"Pentru a simplifica şi debirocratiza procesul de evaluare şi selecţie a proiectelor de fonduri europene avem în vedere un mecanism prin care proiectele destinate mediului de afaceri să beneficieze de o evaluare a bancabilităţii care să simplifce la maximum evaluarea tehnico financiară", a adăugat oficialul.


Sursa : news.ro

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri