Ministrul Transporturilor cere Curtii de Conturi verificarea contractelor de deszapezire

Alexandru Nazare, noul ministrul al Transporturilor, a solicitat Curtii de Conturi sa verifice contractele de intretinere a autostrazilor si drumurilor nationale, in urma problemelor cu deszapezirea. Presa a dezvaluit ca in Romania pentru un kilometru de drum deszapezit se plateste de aproape 4 ori mai mult decat in tari precum Suedia sau Finalnda, cu "traditie" in ceea ce priveste iernile grele.

"Am cerut Curtii de Conturi un control privind contractele de intretinere incheiate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR)", a declarat Alexandru Nazare.

Din anul 2008, CNADNR a incheiat acorduri-cadru privind activitatea de intretinere multianuala a drumurilor nationale si autostrazilor, prin licitatie, cu mai multe firme, costul pentru deszapezirea unui kilometru de drum national ajungand si la peste 5.000 de euro, in timp ce acceasi operatiune costa in Suedia, de exemplu, 1.400-1.500 de euro.

"Va rugam sa binevoiti a analiza si a dispune asupra posibilitatii introducerii in programul de activitate a unor misiuni de control a caror arie de verificare sa cuprinda acordurile cadru si contractele subsecvente incheiate in baza acestora, pentru perioadele de derulare care nu au facut obiectul unei actiuni de control pana in prezent", se arata in adresa transmisa de CNADNR Curtii de Conturi.

Foto: Intactimages

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri