Antena Căutare

Negocierile cu FMI, in impas din cauza OUG 50. Nu este exclusa suspendarea acordului

Negocierile cu FMI au intrat in impas, in principal din cauza conditiei de modificare a OUG 50 privind creditele populatiei. Astfel vizita misiunii s-ar putea prelungi si nu este exclusa suspendarea acordului, au declarat surse apropiate discutiilor, citate de Mediafax.

















Vizita delegatiei FMI, care a venit in Romania pentru o noua evaluare a acordului stand-by, ar fi trebuit sa se incheie luni, 1 noiembrie, insa aceasta ar mai putea fi prelungita cateva zile daca nu se va ajunge duminica la o concluzie.

Romania are un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro. Romania a primit pana acum de la Fond transe in valoare de 9,8 miliarde DST, echivalentul a 11,6 miliarde de euro (la cursurile de la momentele eliberarii fiecarei transe) si de 3,65 miliarde euro de CE.

Urmatoarea transa de la FMI este programata pentru mijlocul lunii decembrie si are o valoare de 769 milioane DST (870 milioane euro).

Traian Basescu: "Ideea suspendarii acordului cu FMI este ridicola"... Adrian Vasilescu: "Legea de reducere a TVA la 5% nu este pentru populatie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x