Antena Căutare

România, în pragul colapsului? Vine mai DEVREME decât ne așteptam!

România intră în criză mai devreme decât ne aşteptam, spune senatorul Florin Cîțu, explicând cifrele publicate ieri de Ministerul de Finanțe despre deficitul bugetar.

România intră în criză mai devreme decât ne aşteptam, spune senatorul Florin Cîțu, explicând cifrele publicate ieri de Ministerul de Finanțe despre deficitul bugetar.

Senatorul liberal Florin Cîţu a declarat, marţi, că execuţia bugetară pe luna septembrie arată "o economie în derivă", susţinând că primele consecinţe vor apărea la rectificare, când nu vor mai fi bani pentru niciun fel de proiect, iar pentru 2019 va fi un buget de austeritate.

"Astăzi a fost publicată, ca de obicei cu întârziere, execuţia bugetară pentru luna septembrie. Situaţia este neplăcută şi m-a surprins neplăcut această execuţie din mai multe motive, dar este clar că avem confirmarea, acum după 9 luni de zile, că acest Guvern Dăncilă este cel mai slab guvern în perioada postdecembristă, după Revoluţia din '89.Mai multe lucruri aş vrea să amintesc, nu vă dau toate cifrele, dar după 9 luni de zile veniturile la buget sunt mai mici cu 12 miliarde decât erau programate, ca să aveţi o imagine asupra situaţiei execuţiei bugetare. Un alt motiv pentru care m-a surprins neplăcut această execuţie bugetară este că mă aşteptam să fie mai bună, chiar dacă în raportul pe care l-am publicat şi a fost aprobat de BEx am prezentat o situaţie a execuţiei bugetare cu un deficit spre sfârşitul anului de 3,5%, mă aşteptam ca situaţia să fie mai bună, datele care au apărut astăzi arată o economie în derivă", a spus Florin Cîţu, la Parlament.

Black Friday 2018 Altex. Reduceri mari la telefoane... Veste EXCELENTĂ pentru românii din Germania: se MĂRESC salariile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x